Зам.-шефът на следствието смята, че е следен денонощно

Ясен Тодоров в разгтовор с главния прокурор Иван Гешев преди заседание на парламентарната правна комисия по-рано този месец.

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Ясен Тодоров в разгтовор с главния прокурор Иван Гешев преди заседание на парламентарната правна комисия по-рано този месец.Зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров смята, че е следен денонощно.


"След 15 май (датата, на която главният прокурор Иван Гешев пред медиите скъса оставката си) забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми... Аз съм човек с опит, усещам, когато след мен има опашка," каза той в интервю за Би Ти Ви.


Съюзът на съдиите: Оставки на Гешев, Сарафов и Тодоров, след тях и на съдебния съвет
Съюзът на съдиите: Оставки на Гешев, Сарафов и Тодоров, след тях и на съдебния съветСпоред Тодоров вариантите са два - да го следи частна фирма или държавна структура, но тъй като не е направил нищо лошо, допуска, че не е държавата. Добави, че не е малка вероятността тази частна структура да е свързана с изпълнителите на покушението срещу главния прокурор.


На 16 май в друго интервю той каза, че дрон обикаля жилище, което семейството му ползва.


На 10 май прекият началник на Тодоров Борислав Сарафов поиска от Висшия съдебен съвет да освободи заместника му от поста заради изнесените от него информации във връзка с разследването на взрива до кортежа на главния прокурор Иван Гешев. Тодоров е държавният служител, довел израелския експерт на мястото на взрива край колата на главния прокурор.


Тодоров е в следствието от 2019 г., където беше повишен след конкурс. Преди това беше следовател в столичното следствие, инспектор от Инспектората към ВСС, както и член на съдебния съвет.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK