Гешев във "Фейсбук" съобщи, че е имало заплахи срещу него

Иван Гешев

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Иван ГешевГлавният прокурор Иван Гешев съобщи чрез профила си във "Фейсбук", че са получени заплахи по негов адрес, както и по адрес на друг прокурор


"Потвърждавам, че е отправена заплаха срещу прокурор и срещу мен. Понеже съм в отпуск по лични причини, бях уведомен по установения ред. Не съм запознат с подробности. Сигурен съм, че правоохранителните органи ще си свършат работата", пише Гешев.

По информация на БНТ другият заплашен прокурор е ангажиран с разследването, наричано за кратко "Барселонагейт". То е за .предполагаемо пране на пари чрез покупката на къща в Барселона от близки на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. по него Борисов беше разпитан на 25 май.


Вчера стана известно, че докато Гешев е бил в САЩ прокуратурата е прекратила друго разследване, свързано с Борисов - за съдържанието на нощните му шкафчета.


"След всичко, през което минах след опита за убийство срещу мен, как си мислят, че ще ме уплашат? Заплахи срещу журналисти, заплахи срещу магистрати, взривове, убийства. Както е казал още в деня на атентата един специалист по тероризъм: Ако държавата не вземе мерки, това ще е само началото. Аз пак ще повторя, че не ме е страх и не бягам, а се бия. Докрай!", пише главният прокурор, срещу когото тече процедура за отстраняване във Висшия съдебен съвет, а както той сам информира, се води и разследване в прокуратурата.


По-рано днес близкият до Гешев зам.-шеф на Националната следствена служба Ясен Тодоров пък се оплака, че от 10 май, когато главният прокурор отказа да подаде поисканата му от ГЕРБ оставка и демонстративно я скъса, е следен от неизвестни за него лица.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK