Асен Василев стои зад думите си в записа, но открива изрязани части

Заседание на 49-то народно събрание ПП Продължаваме промяната Асен Василев

© Георги Кожухаров

Заседание на 49-то народно събрание ПП Продължаваме промяната Асен ВасилевСъпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев стои зад думите си, казани на партийното съвещение, запис от което беше пуснат до всички медии и предизвика възмущение у останалите политически сили. По думите му той ги е казвал многократно пред избирателите.


"Не са неща, които българските граждани не знаят или ГЕРБ не са знаели, развива се мелодрама, от която може би да се извлече предимство в преговорният процес", коментира той пред Нова телевизия.


Радан Кънев: Василев направи ченгесарска атака, която може да бъде проследена до Русия
Радан Кънев: Василев направи ченгесарска атака, която може да бъде проследена до Русия


Василев каза, че в записа има изрязани негови думи за кадрови промени в службите и дори се радва, защото вече ще може да говори по тези теми по-открито. Най-голямо възмущение у коментаторите - политици и анализатори, предизвиква твърдението му, че службите ще оглавят "наши хора, одобрени от посолствата", които се тълкуват като допускане на намеса във вътрешните работи на страната.
Цитат на деня: Чували ли сте записи на Пеевски, Радев, "Възраждане"?
Цитат на деня: Чували ли сте записи на Пеевски, Радев, "Възраждане"?


"Представете си, че имаме държава, в която компютри на министерство се използват за проникване на Русия като хакерски плацдарм в партньорски служби. Представете си, че службите 24 часа преди атаката срещу Украйна казват, че такава няма да има. Представете си държава, в която има нулева подготовка за това, което се случи в Украйна, нямаме даже йодни хапчета. В която се получава от Европа запровед за арест, дадена само на най-висш кръг в службите и МВР и като идват чуждите партньорски служби, намират копие от нея в колата на този, който е трябвало да бъде арестуван, а него го няма. И като си го представите, ми кажете как се влиза с тези служби в Шенген и еврозоната", попита риторично Василев.


Той допусна, че ако не бил Радостин Василев да разпространи записа, щели са да го пуснат жълтите медии, и отново препрати към интереса на службите.


Имаме дълбоко проникване на руски интереси в нашата система за сиурност и то трябва да бъде преборено, заключи той.


Как Василев отговори на други въпроси за записа от партийноно заседание и за преговорите с ГЕРБ, виже във видеото.


Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK