Кратки новини (2 юни)

Кратки новини (2 юни)

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира последните новини от деня, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Остава бедственото положение заради наводнението в Берковица

Остава бедственото положение заради наводнението в Берковица


Остава в сила обявеното частично бедствено положение в Берковица, заради наводнението от проливния дъжд и прелялата местна река вчера, предаде БНТ. Над 20 са наводнените къщи в квартал "Раковица". Днес се очаква общинска комисия да започне оглед на щетите. Междувременно служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров каза, че всеки от пострадалите ще получи парична помощ от държавата. От 1 юни еднократната помощ за инцидентно възникнали нужди е увеличена до 1512 лв. Размерът на помощта варира в зависимост от пораженията и нанесените щети.

Комисията за защита на потребителите започва проверки на фирмите за бързи кредити

Комисията за защита на потребителите започва проверки на фирмите за бързи кредити

© Надежда ЧипеваКомисията за защита на потребителите започва проверки на фирмите за бързи кредити в цялата страна, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов пред журналисти. Причината са множеството сигнали за неясни или объркващи условия в договорите и подвеждаща информация. През последните месеци КЗП е извършила предварителен преглед на договорите и счетоводните документи на компаниите. Той показал сериозни нарушения, в това число нелоялни търговски практики и неспазване на Закона за потребителския кредит, които изкривяват пазара.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK