В памет на Нери Терзиева беше учредена награда за телевизионна журналистика

В памет на Нери Терзиева беше учредена награда за телевизионна журналистика

© Надежда Чипева, КапиталАсоциацията на европейските журналисти създава награда за телевизионна журналистика "Идеята Нери". Това стана на 2 юни - година след кончината на Терзиева. Призът е предназначен за млади телевизионни журналисти.


Паметта на популярния журналист беше почетена и с фотоизложба "С Нери през годините" със снимки от личния и архив. Нейн куратор е популярният фотограф Георги Папакочев.


В средата на март излезе и книга, посветена на Нери Терзиева. Тя е озаглавена "Книга за Нери" и е написана от нейния съпруг Евгений Тодоров.
Между 1975 и 1989 г. Терзиева работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, който прави популярното икономическо предаване по БНТ - "За един милиард". От 1990 до 1993 г. е продуцент и водещ на новинарската емисия "По света и у нас" и програмен директор в Българската национална телевизия. Основател и директор е на Ефир 2.


В периода 1996 - 2002 г. Нери Терзиева е прессекретар на президента Петър Стоянов. Автор е на сценария на филма "Откраднати очи", посветен на "Възродителния процес" в България. Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет - новинарство в катедра "Европеистика" на философския факултет.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK