Разследващите са спрели погребението на починалия от Братя Галеви (обновена в 14 ч.)

Разследващите са спрели погребението на починалия от Братя Галеви (обновена в 14 ч.)

© Асен ТоневПогребението на Ангел Христов от Братя Галеви е спряно, съобщи БНТ. Причината е разследване на начина, по който той се е прибрал в България без за бъде задържан за излежаване на присъда.


Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това.


Още не е ясно как Ангел Христов е успял да се върне в България, без да бъде забелязан от МВР. Погребението на Христов вероятно ще бъде утре в Дупница.
От МВР са заявили за БНТ, че се извършва вътрешна проверка как Ангел Христов се е прибрал в България без да бъде задържан за излежаване на присъдата си. По първоначални данни няма информация за влизане с неговата самоличност. Възможно е да ползвал документ с чужда самоличност.


Пред БНР началникът на Националната следствена служба Борислав Сарафов обясни, че престои проверка, включително и на гранична полиция, за да се установи как Ангел Христов е влязъл в страната. Възможно било това да се станало нелегално с влизане не през официален граничен пункт. Според него последната информация за местонахождението на Братя Галеви е за Дубай.


Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов (наричани Братя Галеви, макар че нямат кръвна връзка) са обявени за международно издирване от 2012 г., след като изчезнаха от страната след окончателната им присъда за организиране и ръководене на престъпна група за рекет и изнудвания.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK