Министър Демерджиев: Проверяваме дали Ангел Христов е влязъл жив в страната

Министър Демерджиев: Проверяваме дали Ангел Христов е влязъл жив в страната

© Велко АнгеловДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои да се извърши и аутопсия, която да установи причината за смъртта му. Установено е, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински. Работи се и по версията Ангел Христов да не е влязъл жив в страната. Каза днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.


Полагали се усилия да се установи и дали на територията на България се намира и другият от Братя Галеви - Пламен.


Близките на по-популярния като един от Братята Галеви Христов давали противоречива информация за това кога е дошъл страната и подробности за смъртта.
"Имаше сведения за един полет от Дубай, които не се потвърдиха обаче на този етап, така че за нас е важно да се установи кога е влязъл, откъде е влязъл, помагал ли му е някой, както и причината за смъртта", заяви министърът. Пред БНР началникът на Националната следствена служба Борислав Сарафов коментира, че Христов вероятно е влязъл в страната нелегално, а не през някой от официалните гранични пунктове.


Трупът на Ангел Христов вече е в София, няма данни към момента за насилствена смърт. Съобщението за смъртта му е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и издаден смъртен акт.


"Смъртният акт е издаден от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, след като е получено съобщението за смъртта. Отново ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания", коментира той.


Внезапната смърт на Ангел Христов съмнително съвпада във времето и с още едно криминално събитие с българско участие, което подкопава усещането за ефективна борба с мафията у нас - убийството на Красимир Каменов - Къро в ЮАР, написа "Капитал". Знае се, че въпросният "брат Галев" е имал общи фирми с Христофорос Аманатидис-Таки - бивш най-близък партньор и сочен за настоящ враг на Къро заради контрола над дейностите на ГКПП Капитан Андреево, вкл. т.нар. "златен гьол" и лабораторията за фитосанитарен контрол.


Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов (наричани Братя Галеви, макар че нямат кръвна връзка) са обявени за международно издирване от 2012 г., след като изчезнаха от страната след окончателната им присъда за организиране и ръководене на престъпна група за рекет и изнудвания.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK