Ангел Христов от Братя Галеви е починал от инфаркт, показа аутопсията

Ангел Христов

© Красимир Юскеселиев

Ангел ХристовАнгел Христов от Братя Галеви е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Това е резултатът от направената му аутопсия, съобщен от прокуратурата. Процесът предшества получаването на инфаркт. В съобщението е посочено, че са взети са и материали за допълнителни изследвания, съгласно поставени задачи.


Тихомир Безлов: Вероятно в тялото на Ангел Христов има достатъчно доказателства къде е живял
Тихомир Безлов: Вероятно в тялото на Ангел Христов има достатъчно доказателства къде е живял

Днес имаше противоречиви версии за това къде и кога е починал Христов. Според служителката, издала смъртния акт, в него е посочено, че Христов е починал в частната болница "Свети Иван Рилски 2003" в Дупница.
В обедната новинарска емисия на Би Ти Ви беше излъчен разговор със служителка на болницата, която заяви, че управителят д-р Ени Лефтеров я е упълномощил да каже, че Христов не е починал в лечебното заведение.


Пред БНР д-р Лефтеров казва, че Христов е починал в дома си към 22 ч. в петък (2 юни), заобиколен от съпругата си, сина си и дъщеря си. В смъртния акт обаче като час на смъртта е посочен 8 ч. на 3 юни, заяви служителката на общината.


Починал е в България, възможно е да е влязъл в час, в който не се проверяват документи


Вчера вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов. Установено е, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински.


Днес Демерджиев заяви, че Ангел Христов не е влязъл със самолет в страната.


"Тази информация е спекулация, защото са проверени всички камери по летищата и не е установено пристигането на такова лице", каза Демерджиев, цитиран от БНР.


Според него вероятно Христов е преминал през сухопътната граница с Гърция в натоварени часове, когато не се проверяват документите за самоличност, или е преминал нелегално.


"Ангел Христов е починал в България", каза още министърът и уточни, че се проверяват важни обстоятелства за настъпването на смъртта.


Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов (наричани Братя Галеви, макар че нямат кръвна връзка) бяха обявени за международно издирване от 2012 г., след като изчезнаха от страната след окончателната им присъда за организиране и ръководене на престъпна група за рекет и изнудвания.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK