Ден след убийството на Красимир Каменов - Къро е започнало преразпределяне на бизнеса му

Красимир Каменов - Къро

© Дневник

Красимир Каменов - КъроНепосредствено след четворното убийство в Южна Африка, при което беше разстрелян издирваният от Интерпол Красимир Каменов-Къро заедно със съпругата му Гергана, видимо вече започва преразпределение в легалния му бизнес в България, съобщава "Капитал". Справка в Търговския регистър показва активност при поне няколко от свързваните или пряко контролираните от Каменов дружества, като някои от тях започват още от 26 май - ден след убийството.


"Криминален авторитет": Кой беше Красимир Каменов-Къро
"Криминален авторитет": Кой беше Красимир Каменов-Къро

Три компании, които досега се водеха формално собственост на подставени лица, са продадени срещу символични суми на Румен Драганов Илиев. Той е дългогодишен управител на една от официалните компании на Къро, "Камекс КА", но сега, изглежда, е минал към противниковия лагер. Източници на "Капитал", запознати с бизнес делата на Каменов, обрисуват като такъв Размиг Чакърян-Ами - някогашното доверено лице на Каменов, който обаче постепенно овладява части от бизнеса и по-специално дейностите по ГКПП Капитан Андреево. Като второ лице се сочи и бившата съпруга на разстреляния - Светлана Каменова.
На 1 юни същият Румен Илиев е заявен за вписване и като изпълнен директор на "Слатина-Къра" - компанията, притежаваща зеленчуковата борса в "Слатина", а Красимир и Гергана Каменови са освободени от борда.


Първите промени са инициирани още на следващия ден след убийството. На 26 май с идентични договори, сключени при един и същ нотариус и заявени от един и същ адвокат, Румен Илиев купува три компании за символични суми. Това са "Омега 69" (продадена за 1000 лв.), "Булрат" (също 1000 лв.) и "Файтинг академи" (10 лв.)


От тях най-известна е първата, чието име нашумя покрай побоя на журналисти от bTV през 2017 г. от нейни служители на магистрала "Тракия". По-рано през 2012 г. пък фирмата за кратко се озова като стопанин на паркинга на новопостроената "Арена Армеец", избран от "Национална спортна база" към спортното министерство. Тя се занимава и с охраната на зеленчуковата борса в "Слатина".


След прехвърлянията при формално непритежавани от Каменов компании бързо започват действия по овладяване и на официалните му бизнеси. Засега това е видимо при "Слатина-Къра", където на общо събрание на 1 юни Красимир Каменов е освободен от борда. Същото се случва и с двете изпълнителни директорки - съпругата му Гергана Каменова и Гергана Първанова.Като нов изпълнителен директор е вписан същият Румен Илиев, купил другите три фирми.


Повече четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK