Гълъб Донев: Заместник-министрите бяха освободени по тяхно желание, не е саботаж

Гълъб Донев: Заместник-министрите бяха освободени по тяхно желание, не е саботаж

© Юлия ЛазароваЗаместник-министрите не са уволнени, а освободени. Голяма част по тяхно желание. Това е един нормален процес, аз още в първия работен ден на служебното правителство ги назначих. Учуден съм, че първите две политически сили нямат подготвени хора за втория ешелон. Това каза днес пред Би Ти Ви служебният министър-председател Гълъб Донев, който вчера сдаде поста на редовния премиер Николай Денков.


Именно Денков определи този ход като саботаж, защото спира работата в министерствата. Донев обаче е на мнение, че това е напълно нормално. "Всички, които пожелаха да останат, са останали. В три министерства има такива случаи, като във външно министерство това било поискана от вицепремиера Мария Габриел.


Като лъжи Донев определи твърденията, че служебното правителство е превело 4 млрд. лв. в последната седмица към пътните фирми. "770 млн сме платили общо за цялото време, но и по-договори, сключени преди нас", поясни той.
Неистина било и че служебното правителство е посегнало към фискалния резерв. "Към 5 юни той е над 10 млрд лв., не е пипан. Такива внушения очаквам да валят всеки ден, за да отклонят вниманието от политическата ситуация", обобщи Гълъб Донев.


Той подчерта, че служебното правителство не се страхуваме от ревизия. "За 10 месеца няма корупционен скандал или сигнал за нещо извън закона срещу член на правителството", подчерта бившият служебен премиер.


Гълъб Донев изрази разочарование, че се сменя шефът на Националната агенция за приходите Борис Михайлов, при положение че при него имат ръст на приходите от 30%. С решение на кабинета от днес на поста се връща Румен Спецов.


Повече вижте във видеото

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK