Служител от пресцентъра на Гешев: Като видя писмото замръзна, после започна да крещи

Марчела Панталеева разказа за реакцията на главния прокурор Иван Гешев, когато на 13-ти май вечерта, двамата са се прибирали от САЩ, а той е получил писмо със заплахи.

© Скрийншот от заседанието на ВСС

Марчела Панталеева разказа за реакцията на главния прокурор Иван Гешев, когато на 13-ти май вечерта, двамата са се прибирали от САЩ, а той е получил писмо със заплахи.Служителят от пресцентъра на прокуратурата Марчела Панталеева е била с главния прокурор Иван Гешев, когато на 13-ти май вечерта, той се прибира от САЩ. На ВИП терминала, докато оправят документите, в залата пристига "шофьор от прокуратурата", който дава нещо на Гешев.


"Шофьор на прокуратурата даде писмо и плик. Не обърнах внимание, докато го чете. Видимо неговото изражение беше се сменило. Все едно замръзна. Попитах го всичко наред ли е? После ми показа писмото. Вбеси се". Това беше първото обяснение на Марчела Панталеева, служител в пресцентъра на прокуратура, която в последните три години "поне 10 пъти е пътувала с него". Впоследствие на въпрос от член на съдебния съвет тя каза, че Гешев е започнал да крещи. Малко по-късно уточни, че е повишил тон.


Панталеева не можа да се сети как се казва шофьорът предал писмото, но впоследствие Гешев заяви, че това е "Данчо", по негов спомен Йорданов. Според правосъдният министър Атанас Славов е скандално, че някой може просто да влезе и да предаде писмо.


Панталеева е питала Гешев: "Какво става? Кой ви праща това писмо?", но не е получила отговор.


В писмото, което Гешев твърди, че е скъсал на две (бел. ред. Панталеева не успя да се сети какво е станало след това и къде са отишли парчетата от хартията, а Гешев заяви, че е било предадено на прокуратурата).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK