Екоминистърът: не можем да ставаме заложници на един тип земеделие и на една практика

Юлиян Попов

© Надежда Чипева, Капитал

Юлиян ПоповПроблемът е много комплексен, не можем да ставаме заложници на един тип земеделие и на една практика, която трябва да се реформира много дълбоко. Това коментира министърът на околната среда Юлиян Попов пред БНТ по повод протеста на зърнопроизводителите.


"Една голяма част от този казус е добре разбираем за хората. Когато говорим, че цените на хранителните продукти трябва да паднат, типът земеделие трябва да еволюира много бързо и да се реформира радикално", отбеляза той, имайки предвид огромния дял на зърнопроизводството в земеделската продукция, която се произвежда в България.


Според него трябва да се вземе решение какво ще бъде българското земеделие - дали ще бъде фиксирано върху индустриален тип, или ще се развива по-модерно и по-разнообразно земеделие.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK