"Живата сила" на земеделците се събира край София, но ще протестира утре

Снимката е архивна

© Юлия Лазарова

Снимката е архивна


В късните часове на понеделник инициативният комитет на протестиращите зърнопроизводители и подкрепящите ги организации от аграрния сектор съобщи, че планираната за вторник протестна акция пред Министерския съвет се отлага за сряда.


Това стана след като "Дневник" научи неофициално от общината, че заявката за вторнишкия протест е била оттеглена в понеделник следобед, а Българският фермерски съюз - участник в протеста, след запитване уточни, че очаква "разрешение от Столична община за влизане в София утре (бел. ред. във вторник, 19 септември), тъй като се провеждат и други протести през деня".


В окончателното съобщение на щаба на протеста късно вечерта вчера беше предупредено, че "протестиращите от всички точки на страната от сектор "Селско стопанство" се насочват към столицата" и между 8 и 10 ч. на 19.09 ще се съберат при Долни Богров (координатите са 42°42'24.7"N 23°30'16.6"E ) В сряда, 20.09 цялата жива сила ще се събере пред Министерски съвет, гласи съобщението. на организаторите.


Инициативният комитет потвърждава, че ефективните протестни действия ще продължат до изпълнението на всички пет техни искания. Според правителството обаче четири от петте вече са изпълнени, а резултатът за петото зависи от среща на изпълнителната власт с бранша.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK