Целият БунтАRT от последната неделя (тв-предаване)

Вече можете да гледате целите предавания на БунтART от БНТ1, тук в сайта Дневник.bg!

Аз съм Леда, от БунтАRT.<br />

© Симон Варсано

Аз съм Леда, от БунтАRT.Пропуснахте ли предаването ни в неделя по телевизията? Няма проблем, ето го цялото тук, в края на статията!
За да не стане същото и следващата неделя, ще ви тийзна сега с един филм, който не бива да пропускате (смятам аз). И затова ще ви покажа едно крайче от него на 4 декември. Казва се "Зала номер 4" и е най-забавният късометражен филм на студентския фест, завършил току-що. Да не говорим, че има и най-много лесно разпознаваеми лица за обикновения български зрител – Ивайло Захариев от "Под прикритие", както и Калин Врачански, а също и любимеца на момиченцата Део.


Всичко се развива в 25 минути, които са нужни, за да се запознаем със стажанта Насо, една патоложка, за която амбицията е водещата сила... и с нещастника, на когото се случва да се озове в моргата преди да му е дошло времето.


Аз по принцип не съм много-много по комедиите, но тази върви по един доста черен ръб и много ме забавляваше. Та, трупът, който не е всъщност труп, е на коравосърдечен бизнесмен, наскоро разведен. Историята я научаваме от вътрешния му монолог, докато той се чуди как да покаже на хората със скалпелите, че всъщност аутопсията му не е наложителна. Мен най-много ме забавляваше, че докато прекара времето си в тревоги, че ще го разрежат, трупът не спря да псува всички около себе си, най-вече горкия герой Наско. А на Наско не му беше лесно и без това...
Филмът е доста рязък и безапелационен. С една дума – идеално забавление.
Както вече веднъж ви казах, не съм антисоциална. Просто трудно търпя хора.
И сега си запълвам дните, които спечелих (болничните дни!), с гледане на филми.Аз съм Леда, и двете със Софи сме на международния студентски фестивал.
72 филма, от 8 държави, звучи добре, нали?
В предаването вижте откъси от филмите: "Проект 7" – реж. Луиза Парвю, Румъния
"Одраскан" – реж. Виктор Антонов - Нов Български Университет
"Еклесиаст 5:7" – реж. Любомира Костова и Калоян Николов - НАТФИЗ
"Хромони" – реж. Райна Атанасова и Ина Николова - Нов Български Университет
"Малко любов" – реж. Георги Иванов - Югозападен университет "Неофит Рилски"
"История с торта" – реж. Милко Йовчев

Леда и нейната компания ще ви представят кино, което няма къде другаде да видите, освен на фестивала „Ранно пиле 2011” и в предаването на БНТ 1 за младежка култура и начин на живот.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK