Земя и дърво, глина и върба (изложба)

Земя и дърво, глина и върба (изложба)

© www.tagu-design.com
Тагу-дизайн е творческа група, занимаваща се с пластични изкуства. Състои се от четирима млади автори, които са обединени от начинанието да съчетаят своите техники и материали в сферата на абстрактната скулптура. Участниците са Илия Кожухаров - преподавател по графичен дизайн и докторант в НБУ; Мирослав Събев – керамик; Станислава Андреева - аниматор и керамик; Пламен Кожухаров - компютърен специалист и почитател на древното изкуство на плетената пластика. Място: EDO-ART Gallery (частна галерия на художничката Виктория Стоянова). Начало: 04.02.12. Край: все още не е настъпил.

Ефектите, заложени в седемте пластики, формално се дължат най-вече на противопоставянето на плътното и прозрачното, където прозрачното се постига от върбова плетка, обляна отвътре със светлина. Светлината не минава през филтър (това да не ви е дискотека). Вътре в плетените елементи са скрити осветителни тела и цветни предмети. Вие не бихте разпознали скритите предмети, ако на ви кажат за тях, но именно те предмети придават специфичните оттенъци на осветяването отвътре, придават и повече обем. Плътната основа на керамиката е мистична по друг начин. Нейната магия е в това да поглъща светлината и да създава игра между усещането за неясен обект и черна дупка. Фигурите са отчасти антропоморфни, отчасти геометрични, понякога са дори съвсем абстрактни, макар имената на произведенията да ни приканват да ги уподобяваме. Важна роля за цялостното излъчване на изложбата има и ню-ейдж дизайнът на галерията.
Авторите: "Земя и дърво. Глина и върба. Няма нищо по-естествено от тези два материала. Години наред ние ги ползвахме разделени, но тяхната комбинация е уникална. Като добавим светлина към тези скулптори, ние получаваме един изцяло нов магичен свят."


Tagu-Design Homepage


Земя и дърво, глина и върба (изложба)

© www.tagu-design.com


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Още по темата

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK