Цитат на деня: Технологията роди интернет лумпените, те протестират за всичко

Христо Монов

© Юлия Лазарова

Христо Монов"Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко". Това заяви депутатът от "Коалиция за България" Христо Монов пред Канал 3, а по-късно той потвърди думите си пред "Дневник".


Пред "Дневник" той добави още по темата за протестите срещу кабинета "Орешарски" от последните дни:


"Като човек, който 30 години практикува психология, наблюдавам един голям парадокс, че колкото повече се еманципираме от природата с развитието на технологиите, толкова повече губим своята идентичност. Има една категория хора - високообразовани и с висок икономически статус, които са в световната мрежа. Те повтарят една и съща теза, може би пратена им от хора, на които е платено да стоят в мрежата. Но така няма реален диалог.
Изразих едно мнение с желание да се случи разговор по темата. Не случайно употребих (бел.ред. думите пред Канал 3) лумпен, което от немски означава парцал - не трябва да се превръщаме в парцал, с който да изтрием 15 хиляди години цивилизация. Най-важното е да запазим личностната си идентичност, а не да се поддаваме на внушението, че подскачайки, можем да направим това.


Време е да се вгледаме в себе си. Има моменти, в които човек трябва седне и да се замисли. Сега ще ви кажа един виц. В САЩ 80% имали достъп до интернет, а останалите имали добър секс. В момента справянето със зависимостта от интернет е най-скъпата и най-трудната терапия.


Трябва да се осъзнаем като цивилизация накъде вървим. Според Марк Декстър - шефа на футуристична федерация, ако в края на ХХI век все още има представители на нашата цивилизация, ще бъдем като екземпляри в зоологическа градина.


Конвенцията за правата на детето забранява на родителите да използват децата си с политическа цел. Всеки протест е политически."


Христо Монов е депутат в сегашното Народно събрание от гражданската квота на БСП от Бургаския регион.Той е специалист по кризисна психология и бивш зам.-шеф на Агенцията за закрила на детето.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK