Цитат на деня: Не мога да приема една част от обществото да протестира, а друга да се прави, че не вижда

Цитат на деня: Не мога да приема една част от обществото да протестира, а друга да се прави, че не вижда

© Надежда Чипева"Аз знам какво мога и какво не мога като президент и със сигурност не мога да приема една част от обществото да протестира, а друга да се прави, че не ги вижда. Не мога да приема да се работи за национално разединение."


Това каза президентът Росен Плевнилиев в изявлението си днес, в което коментира протестите, исканията им, както и вариантите за решение на кризата - избори.


"Вече 22 дни в България има непрекъснати протести, а аз продължавам да не виждам политиците да поемат ясен ангажимент, да видят какво се случва в страната и с прости думи да обяснят на нацията какво ще предприемат. Категорично не мога да приема твърдението, че едни хора били пред парламента, а други били гласували за управляващите и те затова дължат обяснение само на тях. Това е линия, която води към разединение на българската нация", каза още президентът.
Той припомни, че е подкрепил и февруарските протести, и подкрепя и тези сега:


"Аз подкрепям всяка една гражданска проява, която иска повече демокрация, справедливост, правова държава и европейско бъдеще! Подкрепих февруарските протести – тогава тези, които бяха в опозиция, а днес управляват, не видяха нищо нередно в това. Сега също подкрепих и исканията на протестиращите, и правото им мирно да изразят позицията си – сега вече, същите хора, които мълчаха през февруари, смятат че съм пристрастен! И аз наистина съм пристрастен и докато съм президент ще работя пристрастно за повече демокрация, за повече граждански контрол върху политиците, за справедливост, за правова държава!"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK