Цитат на деня: Само ми откриват магистралите

Бойко Борисов на освещаването на параклиса. ГЕРБ е дарила 20 хил. лв. за построяване на храма, чиято обща стойност е 35 хил. лв.

© Дневник

Бойко Борисов на освещаването на параклиса. ГЕРБ е дарила 20 хил. лв. за построяване на храма, чиято обща стойност е 35 хил. лв.Те само ми откриват магистралите и следите ги правят толкова трайни, че всеки ден хората ги виждат", заяви бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, след като откри новопостроения параклис "Свето Възнесение Господне" в село, близо до Добрич. 

Без да уточнява кои следи, Борисов заяви: "Те прекрасно го съзнават и затова са се вкопчили в кокала и говорят от сутрин до вечер глупости и измишльотини". По думите му вече четвърти месец чака да бъде посочено кои следи са заличени от ГЕРБ и да бъдат показани наяве нарушенията. 


Депутатите от ГЕРБ ще влязат отново в парламента, за да се предотврати практиката нещата да се случват тихомълком, заяви пред журналистите Бойко Борисов. 


Той повтори, че очакванията му са за скорошни предсрочни избори, като не е изключено те да са до края на годината. "Те много бързо ще похарчат парите, много бързо ще влязат в корупционни схеми и хората ще разберат що за идеи са имали", са основанията му за предположението за предсрочния вот.
Според Борисов, ако изборите са сега, резултатите щяха да са различни, защото избирателите вече нямало да гласуват за "Атака" заради подкрепата на правителството, а БСП и ДПС също щели да загубят гласове.


"Не ни стигнаха време и пари, за да възстановим летището в Балчик и то да заработи като гражданско, за да обслужва туризма", е обяснението на бившия премиер за неизпълненото от него обещание при визитата в региона. Така той коментира изявлението на министър Данаил Папазов, че летище в Балчик не е необходимо, тъй като в близост е варненското. Подозрението на Борисов е, че сегашните управляващи "не искат да ядосват собствениците на варненското летище, а това е създаване на конкуренция и разбиване на монопол". 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK