Цитат на деня: Акумулирах самостоятелно и споделих, че... сме дошли на коне на тази земя

Цитат на деня: Акумулирах самостоятелно и споделих, че... сме дошли на коне на тази земя

© Георги Кожухаров"Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ген. Владимир Стойчев е емблема, история, памет на олимпизма в България. Аз мога да си позволя да прибавя и традиция, и история, корени, философия. Дошли сме на коне на тази земя".


Това заяви министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева при отчета на първите шест месеца от управлението си като обяснение защо конният спорт ще бъде сред 21-те приоритетни за държавно финансиране. Ген. Владимир Стойчев е дългогодишен председател на БОК, участник на олимпийските игри през 1924 и 1928 г.


Експозето й продължи 1.55 часа (без почивка), защото "не се щадя, когато говоря откровено, това ми е дефект".
Проф. Георгиева разказа, че е изпадала и в други състояния - когато разговаряла с Екатерина Дафовска изпаднала няколко пъти в "конфуз", а при един разговор с бившия директор на дирекция за елитен спорт Асен Марков се случило следното: "Беше вторник, между 15 и 15.15 часа, когато дойде при мен. От обясненията му се умалих, разтресох се".


Тя обясни, че има определен маниер на поведение в правенето на политика. "По маниера на концентричните кръгове ще наслагвам и наставям", добави тя.


"Моята политика, политиката на екипа на Министерството на младежта и спорта като цяло, това, което е лого и философия на кабинета "Орешарски", е реална политика с прозрачност, принципност, последователност, с европейски стандарти. Излишно е да казвам, че всичко значи законосъобразност", каза Георгиева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK