Цитат на деня: Министър-пощальон отказа суверенитет чрез секретарка

НС парламент
БОЙКО БОРИСОВ

© Надежда Чипева

НС парламент БОЙКО БОРИСОВИзбори 2022

Не може да имаш премиер, който ходи да прави заварки на нещо, което го няма - за проекта "Южен поток". Не може вчера да дойде (в Брюксел) български министър и да слезе секретарка на еврокомисаря Гюнтер Йотингер, за да вземе пълномощното, с което се отказваме от суверенитет и предоставяме на ЕК да преговаря вместо нашата страна по този проект". 


Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, цитиран от БТА, по повод несъстоялата се вчера среща между министъра на икономиката Драгомир Стойнев и еврокомисаря по въпросите на енергетиката Гюнтер Йотингер. Той направи този коментар преди заседанието на държавните и правителствените ръководители от Европейската народна партия в Брюксел. 


Той определи министъра като "пощальон". Заяви, че досега четири години, когато ЕК прави срещи, веднъж не се е разминала в графика с него или министрите от правителството на ГЕРБ. Те имат разминаване не само в графика, а в политиките, това е голяма излагация - да ти отнемат правото да преговаряш като суверен, е все едно да си назначиш служебен адвокат, защото не можеш, не разбираш и не знаеш, подвластен си, зависим си, заяви Борисов.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK