Цитат на деня: Мишоците в България са закачени за големи плъхове в Русия

Цитат на деня: Мишоците в България са закачени за големи плъхове в Русия

© Цветелина Белутова, КапиталПреподреждане очевидно тече, тези които викат най-силно са най-слабите, а най-големите мишоци в България са закачени за големи плъхове в Русия.
Политологът Евгений Дайнов в коментар по Нова телевизия за актуалните процеси в страната.


"Когато хората от сенчестата част излизат на светло, значи нещо става, някой ги е настъпил. Цеко Минев се разпищя, Делян Пеевски се разкача, започна да прави резки движения, Цветан Василев заплашва всички, че ще ги съди. Явно тези тримата са настъпени, кой ги е настъпил, не знам", допълни Дайнов,


Социологът Кольо Колев, който също беше в студиото на "Нова телевизия" допълни, че настъпването е от вече пет години, заради кризата и намаляващия ресурс. "Единственият платежоспособен клиент е държавата и големите мишоците започват да се бият", допълни той. Публичните изяви на Пеевски, той коментира като "огромна грешка". По-добре да мълчиш и хората да те мислят за тъп и крадлив, отколкото да се появиш и да разсееш всякакви съмнения, допълни Колев.
Според Дайнов голямата промяна от последните месеци е, че хората са разбрали, че този който управлява, не е онзи за когото си гласуваи и го гледат по телевизията. Той обяснява процесите на разпад в парламента с преструктуриране на на някаква власт, видима или невидима. "Нещо става, някакви пластове се пренареждат, властови центрове се бият по между си. Предстои прехвърляне на власт от едно място на друго място", каза политологът.


Коментирайки проверките срещу Пеевски и Василев Дайнов посочи, че ако достатъчно подробно и добросъвестно се направят проверките нещо ще излезе. "Друг е въпросът какво ще бъде направено с това нещо. В България властите са омотани. Имам чувството, че прокуратурата се опитва да се намести като собствен властови център и да започне да преподрежда другите властови центрове, ако го прави на основата на закона, добре, но до сега не сме имали такъв пример", допълни той.


Според него в парламента се случва е поредната подмяна. "Има нещо изключително нередно в това партия, която не се е явявала на избори, камо ли да ги е печелила, да твърди, че контролира цял парламент", посочи Дайнов визирайки изказванията на Николай Бареков.


"При такъв нестабилен парламент, а и всички партии като си видят резултатите на 26 май, която няма да са такива, каквито участват, ще имаме буря от нестабилност и най-вероятно избори преди края на годината", прогнозира политологът.


Кольо Колев се съгласи, че има нестабилност в парламента. "Изборите го доказаха – 120 на 120 депутати, кворумът непрекъснато виси и всеки може да изнудва всеки. Бареков не държи златния пръст. В НС непрекъснато има някой болен, отсъстващ, в командировка, така че парламентът ще се крепи както на независимите, така и на "Атака", така и на грипна епидемия или нещо подобно", посочи той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK