Цитат на деня: Поне за миг замислихме ли се какво е изживял Доган

Цитат на деня: Поне за миг замислихме ли се какво е изживял Доган

© Георги КожухаровЛидерът на ДПС Лютви Местан изрази възмущението си от решението на Софийският апелативен съд вчера да пусне под домашен арест Октай Енимехмедов, който наскоро беше осъден на първа инстанция на три години и половина затвор за нападението над почетния лидер на ДПС Ахмед Доган през януари 2013 г. 


Тезата на Местан беше, че промяната на мярката за неотклонение на Енимехмедов "не е справедливост, а гавра". По думите му нищо подобно е би се случило, ако газовият пистолет не беше насочен към Ахмед Доган, а към политик с име като Борисов или Плевнелиев. 


"Вчера един потенциален убиец на политически лидер беше практически пуснат на свобода. Питам защо? В европейска България можеш да насочиш оръжие в слепоочието на един политически лидер и след няколко месеца в ареста да се окажеш на свобода. Но за това има условие - политическият лидер, по който се стреля, трябва да се казва Ахмед, Мехмед, Местан. Защото дулото на газовия пистолет все едно беше насочено срещу моето слепоочие. То беше насочено срещу стотиците хиляди български граждани, които се уповават на закона", каза Местан. 
Той повтори тезата на ДПС, че има сценарий "за героизиране на нападателя". 


"Не било опит за убийство, а хулиганска проява, опит за сплашване, защото газовият пистолет не може да убива. Заваляха поръчкови експертизи, които да обслужат тази теза, но нито един от застъпниците на тази измислица не се съгласи да се постави на мястото на Ахмед Доган, не бе готов да подложи слепоочието си, защото газовият пистолет убива", заяви още лидерът на ДПС.


Продължи така: "Поне за миг замислихме ли се какво е изживял Ахмед Доган? Замисляме ли се какво изживява и до днес този човек? Замисляме ли се каква болка стои зад трудно изтръгнатите от устата на майка му думи? Защото се казва Ахмед!"


По думите му с променената мярка се дава ход на втория етап от сценария - превръщането на нападателя в медийна звезда. Вече имаме заявка за серия медийни участия, в които Октай Енимехмедов ще отговаря има ли намерение за политическа кариера, възмути се партийният лидер.


Изказа възмущението си и от факта, че "тази истинска трагедия вече е повод за иронични подбив: единият щял да стои вкъщи по принуда, а другият, жетвата - от страх. И това е повод за скеч, за закачки в европейска България!".


Ако Октай Енимехмедов беше стрелял не по Доган, а по Борисов, Плевнелиев, щяха ли да бъдат толкова безпомощни органите? Тежък въпрос с лесен отговор, завърши декларацията на лидера на ДПС.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK