Цитат на деня: Не нося отговорност с каква резистентност емоцията отклонява информацията

Спортният министър Мариана Георгиева влезе в "в полето на математиката"

© Юлия Лазарова

Спортният министър Мариана Георгиева влезе в "в полето на математиката"Графиката - това е един междинен продукт между математика и IT технологии. Ако това не е доказателство на моята теза.. Не виждам в какво повече трябва да бъда обвинявана и да бъда извеждана в полето на нечия емоция, защото смятам, че и законодателите и управленците в кабинета "Орешарски" нямаме право на емоция, а трябва да бъдем фактологични, точни, изчерпателни и отговорни. А коя емоция как се среща с информацията и с каква резистентност я отклонява, това не е моя отговорност.


Показвайки лист с графика на него, това беше само част от отказа на спортния министър Мариана Георгиева да се извини на тримата депутати от ГЕРБ, с които преди седмица влезе в задочен спор за разходите за спортна инфраструктура при предишното и сегашното правителство. 


Тя беше призована да го направи от народния представител от ГЕРБ Георги Андонов заради употребата на "жалка политическа истерия" и други определения към предишното правителство. Вместо това последва почти десетминутно изложение от Георгиева, в което обвини Андонов в "разгореност".
"Вие казвате, че аз съм отговорна на тримата народни представители от ГЕРБ. Аз в пресконференцията съм се изказвала уважително по отношение на тримата народни представители. Уважително по целия протокол и по изискванията на протокола, споменавал съм имената с уважителното обръщение "господин" и "госпожа", никога не съм споменавала нечие име от тази компания от народни представители, които алармираха с притеснение за инвестиционната програма на кабинета "Орешарски" без тези протоколни думи. Мисля, че един компетентен анализ и то от гледна точка на законодателния орган и каквато и да е друг компетентност относно стила, изказа и поведението все едно на кой гражданин на Република България, ще ни убеди, че съм права в това, което сега казах", каза тя по повод обръщенията към депутатите на пресконференцията миналия четвъртък


"Аз приемам върховенството на законодателния орган, част от който сте вие в качеството си на народен представител, но смятам, че в тази парламентарна комисия по правилник на Народното събрание формата, структурата, системата, предназначението, функционалността на този орган, на тази парламентарна комисия, е нещо различно от вашите емоционални притеснения, от вашата партийна солидарност. Ако греша моля да бъда поправена, но мисля, че има още една комисия в структурата на 42-ото Народно събрание. Казано накратко етична комисия. Смятам, че в тази зала в този момент г-н Андонов беше в някаква разгореност и може би е съществувала нагласа да бъде по-тематично в друга комисия", коментира желанието на Георги Андонов за извинение. 


"Имам аргументативна част, в която има конкретика и от полето на математиката, и в полето на управлението, и в полето на езика. И тази презентативна част е неизменната подплата на думите.  Естествено, че се задава дебат в полето на математиката. Естествено, че всеки има право, когато се борави с числа трябва да изчерпи всички правила на математиката. Аз отидох и го използвах. Не мисля, че това е мое професионално своеволие", добави тя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK