Цитат на деня: Станишев честити трудовия празник, но какво работи

Бойко Борисов

© Юлия Лазарова

Бойко БорисовНе като Станишев – нищо да не прави. Вика "Честит 1 май трудов празник". Празник било. Ти не си работил, ти какво работиш? Работи депутат.


Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар, че ГЕРБ, а и ДПС строят спортни зали, докато управлението на лидера на БСП Сергей Станишев може да доведе до по-тежък от гръцкия сценарий.


"ДПС да прави спортни зали и училища за малките села, ние да правим за големите, и така върви държавата", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, след като разгледа новоизградената спортна зала на 88 СОУ "Димитър Попниколов", предаде "Фокус". На въпрос за това, че децата от малките населени места също имат нужда от спортни съоръжения, Борисов коментира: "Точно това казвам – те да правят за малките, ние да правим за големите. Така че те да направят за 20, ние за 2000 и тогава всички ще са доволни. Точно това казах. Няма ощетени".
По думите му българите горчиво ще се каят затова, че държат Станишев на власт. "Аз знам какво искат: да им кажат нещо хубаво, да им приказваш лъжите, които им говорят другите. След една година, тази държава няма да има оправяне. Останат ли тези, след една година, гръцкият сценарий е много мек за България", каза още Бойко Борисов.


"Двадесет години - какво са правели комунистите, двадесет години от прехода къде са направени? Ако те бяха правили по една магистрала на година, аз нямаше да правя седем заедно. Ако те бяха правили ремонт на училищата двадесет години, нямаше сега да се радваме на всяка спортна зала. Оставиха София без спортна зала, Пловдив без спортна зала. Кой го направи това? С кои очи Станишев, Овчаров и компания ще дават оценка? ГЕРБ е от четири години и направеното е видно, само за три години и половина, и за техните 20. Я ми покажете - какво е направено?", коментира още лидерът на ГЕРБ.


"Взимат заеми, за да кажат, че дават пари на пенсионерите. Тези заеми са наши, да не са негови пари? Те не са изкарани от икономиката. Безработицата расте. Инфлация, отлив на инвестиции. Сега им е на минус бюджетът (близо милиард) и те развързали кесията. От кои пари? На данъкоплатците. На кой са дали, кое са дали? От това, че не могат да съберат приходите или затъва икономиката, или са изгонили инвеститорите? Сега - дайте да съберем заеми, да ги дадем, и след това - вие ще си ги върнете с лихвата", каза още той.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK