Цитат на деня: Компроматът трябва да е така написан, че да отврати този, който го чете

ГЕРБ представи управленската си програма в областта на вътрешната сигурност за периода 2014 - 2018 г Бойко Борисов на влизане.

© Юлия Лазарова

ГЕРБ представи управленската си програма в областта на вътрешната сигурност за периода 2014 - 2018 г Бойко Борисов на влизане.Излиза някакъв, решил да става политик, и почва да говори за Венецуелски канал. Той не знае къде е Венецуела. А и Оги Шентов е тука. Случи се така, че бяхме във Вашингтон на рождения ми ден и дойдоха всички шефове на най-големите служби да изядат по една торта с мен. От възпитание не го казвам, в тези среди не е хубаво да се споменават имена на хора. Но Шентов ми свидетел. Почерне в хотела. Едно от момчетата от НСО, които бяха с мен, ми вика: "Шефе, тука нещо става".


Той излиза да ми дава оценки. И с това ще завършва. В учебниците на КГБ за компроматите пише, че компроматът за един човек трябва да бъде така написан, че той, като го чете, да се отврати от себе си. Така трябва да е написан, нали, Атанасов, разбираш ги тези работи (бел. ред. обръща се към ген. Атанас Атанасов, който седеше на първия ред).


Ицо Шпека от Коньовица каза еди-какво си. И това било разработка на службите. Боже Господи. Казвам го, за да дам тон: по-ведро, по-точно, по-детайлно и възможност на днешната кръгла маса да вземем повече мнения.
Това беше финалът на изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на дискусията "Управленската програма на ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г.".


Без да назове името на лидера на "България без цензура" Николай Бареков, той коментира разпространения от него документ срещу Борисов. Вчера прокуратурата каза, че ще провери данните, МВР съобщиха, че такъв документ има, но името на лидера на ГЕРБ не фигурира в него, а след няколкочасов престой в следствието Бареков се отметна и заяви, че не е твърдял, че документът е истински.


В него името на Борисов се свързва с принадлежност към бившата Държавна сигурност и с канал за наркотрафик и разпределяне на кокаиновите територии. В разпространявания документ се вижда как МВР през 1999 г. засича едни и същи лица в няколко операции, свързани с наркотици. Показаният от Бареков документ обаче е с дата от 1998 г. и в него се твърди за проведена среща през следващата 1999 г. Първоначално лидерът на ББЦ заяви, че документът е истински.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK