Цитат на деня: А може би и в самия зародиш на КТБ тя не е функционирала като банка

Лютви Местан

© Георги Кожухаров

Лютви МестанА може би и в самия зародиш на банката тя не е функционирала като банка в същинския смисъл на думата." Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента в отговор на въпрос.


"Предлагам да спрат спекулациите и независимо от критиките към законопроекта, който внесохме, че целта на този законопроект е да стигнем до дъното на истината и сме готови да приемем всякакви предложения между първо и второ четене, които да направят закона абсолютно работещ и да бъдат заложени такива механизми. Ще подкрепим всички предложения, които водят до истината", добави той.


Аз не съм специалист по банките, но чувам и слушам анализите на банкерите. Те твърдят, че не от преди месец, два, три, не от публикациите на "Капитал Дейли", отразени по-късно в други два вестника, започва кризата в КТБ. Далеч преди това е нямало банка в същинския смисъл на думата. – цитирам твърдения. Това означава, че трябва да се откажем от поредното клише, че банката изпада в криза заради публикациите в "Капитал Дейли" или други два вестника. Те трябва да се признаят.


Оказва се, че "Капитал Дейли" е казал истината, а после една истина е била препотвърдена от други два вестника. Кризата е настъпила далеч преди това.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK