Цитат на деня: Кордовска е изтеглила влога си от КТБ съвсем законно

Менда Стоянова

© Надежда Чипева, Капитал

Менда СтояноваДа. Аз искам да уточня все пак, за да не бъдем неточни, че госпожа Кордовска съвсем законно е изтеглила своите средства…"


Председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова пред БНТ, помолена да коментира възможността да бъде искана оставката на Нели Кордовска, която изпълнява длъжността ръководител на управление "Банков надзор" в БНБ заради това, че е изтеглила влога си от КТБ ден преди тя да бъде поставена под специален надзор от БНБ.


Преди това в хода на разговора Стоянова припомни, че продължава да иска оставката на управителя Иван Искров заради моралната му отговорност за краха на четвъртата по големина банка в неговия мандат. 


Това, че Кордовска е изтеглила влога си ден преди банката да бъде поставена под специален надзор е неоспорим факт, други служители също тогава са изтеглили своите депозити, поясни Стоянова. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK