Цитат на деня: Международни финансови приключенци влизат в БТК

Трайчо Трайков

© Анелия Николова

Трайчо ТрайковМеждународни финансови приключенци от същия джинс, както онзи инвеститор в АЕЦ "Белене".


Така бившият министър на икономиката и настоящ член на Гражданския съвет на Реформаторския блок Трайчо Трайков коментира сделката между учредената наскоро компания LIC33, която обяви, че придобива за 1 евро контролирани от банкера Цветан Василев дружества - БТК, "Дунарит", НУРТС, "Авионаб", пийпълметричната агенция "Гарб" и втория цифров мултиплекс "Фърст диджитал".


С думите си Трайков направи паралел с базираната в американския щат Делауер проектна компания "Глобал пауър консорциум", която през 2012 г. внезапно заяви интерес към АЕЦ "Белене", а нейни представители дойдоха на заседание на икономическата комисия, за да представят намеренията си.


Според Трайков продаваните сега активи са стратегически и държавата е длъжна да прояви любопитство заради съмненията за връзки с Кремъл и с хора, подлежащи на международни санкции.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK