Цитат на деня: Като брат вярвам на Ченалова, като адвокат искам да видя документи

Скрийншот: Нова телевизия.

Скрийншот: Нова телевизия.Като брат вярвам на 100%. Като адвокат – преди да видя документите, не мога да кажа нищо. Всеки може да казва: Тя е виновна, тя е невинна." Това коментира пред Нова телевизия Станимир Ченалов, който е брат на задържаната съдия Румяна Ченалова и неин адвокат. Вчера тя бе обявена за национално издирване, а впоследствие се разбра, че е задържана за 72 часа и държавното обвинение ще иска тя да остане в ареста за постоянно. Така и не бе уточнено дали съдията, чието име нашумя покрай делото "Белведере" и обвиненията за "гнилите ябълки" в съдебната система, е била арестувана, или сама се е явила пред разследващите.


"Това, което знам от колега е, че в резултат на натиска, Румяна Ченалова е решила да отиде в съответните служби", коментира днес Станимир Ченалов. Той заяви, че съдията не се е укривала а до момента поради различни причини двамата не са имали възможност да се явят пред разследващите в посочените от тях дати. Увери, че винаги е информирал писмено защо те нямат възможност и е уверявал, че имат желание да се явят пред разследващите, ако се разберат за конкретна дата, на която всички да имат възможност.


Днес прокуратурата официално съобщи, че Обвиненията към Ченалова са за длъжностно и документно престъпления (по чл. 282 и чл. 311 от Наказателния кодекс). Пред телевизията брат й заяви, че не знае за какво е обвинението срещу нея.
Попитан за коментар на информацията, че съдията е посетила психодиспансера в Стара Загора, за да си извади документ, че е нетрудоспособна, той отговори, че вследствие на стреса се е отключил проблем, който Ченалова е имала от години и е била насочена към лекарска комисия.


"Няма да говоря за тежко психическо заболяване. Говоря за състояние , което се е развило вследствие на всичко случило се", заяви Станимир Ченалов, без да конкретизира за какво става дума.


Той заяви, че независимо че между двамата има конкуренция в областта на правото заради постовете им, Ченалова е "един невероятен професионалист". 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK