Цитат на деня: Две министерства нахално излъгаха за не-бетона върху не-дюните

Евгений Дайнов

© Цветелина Николаева, Капитал

Евгений ДайновСнимах не-бетона върху не-дюните. Върху единия бетон стоя аз - не-човека, крепостният идиот, комуто държавата пробутва нагли шменти-капели."


Евгений Дайнов, политолог, започва така коментарите си във "Фейсбук" на твърденията на министерствата на регионалното развитие и на околната среда за започналия строеж на къмпинг "Юг" на Южното Черноморие. Ето снимката и целите текстове:


Бетонните площадки

© Евгений Дайнов

Бетонните площадки
"От мащаба се вижда, че върху тези засега две бетонни площадки няма как да се съберат 16-те заявени бунгала. Ще има още. И отново, и отново и отново МРРБ и МОСВ (и всички останали от шайката) ще ни обясняват, че сме кьорави. Няма дюни, няма закони. Има - плячкосване.


Елементарни разбойници, без всякаква фантазия: каквото виждаме - гепваме.


Ако този номер мине, ще плячкосат всичко. И до вас, уважаеми - до вашите фирми, вашите домове, вашите каузи, вашите любими места, вашата гора, вашия въздух и вашата вода - ще стигнат. Това е само началото. Ако не бъдат спрени сега - гответе се. И въжето няма да го дават по линия на профсъюза. Ще си носите от вкъщи.


...


Бях на къмпинг "Юг", за да видя не-бетона върху не-дюните. На връщане чух новините, че и МРРБ и МОСВ нагло лъжат, че това не били дюни. Дюни са. Бях, гледах, видях (и снимки имам). Не се строи върху скала - това също е лъжа.


Две министерства нагло излъгаха в нечий интерес. Онзи, който лъже, той по правило също така краде. Какво крадат МРРБ и МОСВ?


И: това са първите официални лъжи, които са детински: всеки може да отиде и да види, че поне двама министри лъжат. Утре да чакаме трети? Дойде ли сезонът "Юруш на маслините"? И в суматохата - който каквото гепи?


Потресен съм от това, че две институции днес нагло, нахално, фрапантно, арогантно излъгаха. Съобщиха ни (отново): Вие тука крепостните си налягайте парцалите, ние ще правим, каквото си искаме."

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK