Цитат на деня: Ако комуникацията за ЕС минава през ракия, шкембе чорба и краставици - не е добре

Цитат на деня: Ако комуникацията за ЕС минава през ракия, шкембе чорба и краставици - не е добре

© Анелия Николова"Искам да ви кажа, че шкембе чорбата не изчезна, както всички твърдяха от влизането ни (в ЕС, бел, ред.) че нямаме намерение да изправяме краставиците и не сме забранили ракията. Ако обаче цялата комуникация за ЕС мине през ракия, шкембе чорба и краставици – не е добре."


Това каза вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева по време на семинара "Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. - къде сме и какво предстои" в Боровец.


"Как комуникираме Европа в България и обратното? Искам само да ви кажа, че когато приключвахме преговорите (за присъединяване на България към Европейския съюз, бел. ред.), много се борих с митове. Сега вече разбирам, че съм живяла в ерата на пост-истина и съм тренирала още оттогава", каза още тя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK