Цитат на деня: Преодоляването на самомнението и елитарността е предизвикателство

Цитат на деня: Преодоляването на самомнението и елитарността е предизвикателство

© Велко Ангелов, КапиталПреодоляването на самомнението и елитарността е изключително предизвикателство. Това трябва да се премахне, защото това е суета, това е грях. Как ще го преодолява всеки един, това си е негов проблем.


Така юристът Кристиан Таков отговаря по БНР на въпроса как новата формация на Христо Иванов ще се отвори към всички онези, които досега не са откривали представителство в традиционните партии.


Той допълва, че елитната част от българското общество се е нацупила като дете, на което не са изпълнили прищявка. "Тази елитна част си вика: "Ама аз защо не ръководя?" Защото си неразбираем, защото не споделяш ценностите на хората. Не разбираш тяхната мъка от тяхното материално оскотяване, което води и до духовно обедняване", казва още Таков, който е едно от лицата на новата формация "Да, България!".
Таков уточнява още, че новият политически субект, за разлика от новия десен проект на Радан Кънев, не се дефинира нито като ляв, нито като десен, нито като центристки. "Кой към кого ще гравитира, зависи от това кой има по-голяма маса, не членска, не избирателна, а по-голяма идейна маса и маса на решителност", казва още Кристиан Таков.


Според него необходимостта от нещо ново се диктува от твърде разпространената персонална нетърпимост към определени лица и партии. "Протегната ръка ще има. Защото не е възможно ние да организираме легиони поднебесни или небесни ангели, или архангели, които да нямат нито едно петънце и да тръгнат на борба със злото", казва още Таков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK