Цитат на деня: Когато станах кмет, най-младият тролей беше на моята възраст

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБКогато станах кмет, най-младият тролей беше на моята възраст, най-младият икарус беше по-стар от мен. Сега какви са трамваите, какви са тролеите, какви са автобусите. Това е направено за няколко години. И някой днес да ми сравни слагането на една лампа с работа за пет години, не може да го приемем. Приемаме забележките на хората, но не и на тези, които са се провалили.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се върна в първите си години като кмет на София по време на среща с партийния актив в столицата. Бившият министър-председател бе видимо раздразнен от изказването на служебния премиер Огнян Герджиков при откриването на обезопасената временно тръба на тунел "Ечемишка". Днес Герджиков даде за пример направеното след инцидента, при който в тунела загина жена, като заяви, че "за пет дни се свърши повече работа, отколкото за пет години".


В задочен отговор днес Борисов заяви, че изказването на служебния премиер "граничи с нахалство". По думите му за времето, в което ГЕРБ управляваше, е постигнат ръст на икономиката от 3.8%, а днес Европейската комисия излезе с прогноза за ръст от 2.9% през 2017 г. Според лидера на ГЕРБ това било постигнато "само 10-15 дена управление на служебния кабинет" и той посъветва Герджиков да мине по естакадите и мостовете по другите тунели, по магистралите "Тракия" и "Хемус", които според него преди били "юфка".
"Понеже много мразя някой да ме подпитва по тая тема, да напомня, че когато те управляваха, искаха магистрала "Тракия" да я дадат на концесия", добави Борисов. Той каза, че точно при управлението на тройната коалиция са дадени парите за ремонта на тунел "Ечемишка", преди да има дело срещу фирмата, която не е изпълнила работите. "Трябваше действително преди няколко години да се направят, а не всички мостове и естакади да се направят при нас", заключи лидерът на ГЕРБ.


Борисов отчете като грешка това, че в ГЕРБ не са успели да направят всички хора съпричастни към постигнатото, заръча на партийния актив да благодари по-често и да разговаря с хората, даде за пример пропагандата от времето на комунизма, като отбеляза, че "ние нямахме такава пропагандна машина". "Затова по събрания като ходите, ще обяснявате, ще се борите, ще убеждавате", инструктира Борисов съпартийците си, "Да говорим и да работим".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK