Цитат на деня: Ястребът Борисов се опитва да се превърне във врабче

Корнелия Нинова

© Георги Кожухаров

Корнелия Нинова"Ястребът Борисов се опитва от вчера да се превърне във врабче, но нещо не му се получава."


Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод на НАТО в Черно море и опитите на бившия премиер Бойко Борисов да прехвърли цялата отговорност за това на служебния кабинет.


От думите на Нинова се разбра, че утвърдената от служебния министър на отбраната Стефан Янев позиция е въз основа на взето решение на кабинета "Борисов 2".


Лидерът на БСП препоръча на Борисов да не се опитва да бяга сега от отговорност. Нинова изчете и позицията на "Позитано" 20 по темата: "България е член на ЕС и НАТО и ние не подлагаме под никакво съмнение този факт, но сме против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия." Тя обаче не отговори категорично на въпроса какво ще направи БСП с т.нар. флотилия, ако дойде на власт.

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Опасна е Корни - с един лаф напраи Борисов за две стинки

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  “От думите на Нинова се разбра, че утвърдената от служебния министър на отбраната Стефан Янев позиция е въз основа на взето решения на кабинета "Борисов 2".

  Значи Баце и Корнелия предварително са се разбрали, вкл. и за реакциите си!

  I Want To Believe
 3. 3 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 441 Гневно

  Повръща ми се от тази посредствена даскалица

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Направо си играе с вожда !!! ще го разплаче пак.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Спечелят ли изборите комундетата, Корнелия ще разнася Бойко като питбул коте.

 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Само с приказки , лафове, шегички, майтап бе уили ша спечели изборите тази хитруша, и току виж се наперила в Премиерското кресло.... да на опрай да разбереме и ние от хубаво в този живот

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Еее..то Бацето е в предизборни лъжички.. Простено му е да ги дрънка и маже...:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Весело

  Ба, ястреб!

  ЯстребОвски, ЯстребОвски си е Той!

 9. 9 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 504 Неутрално

  И на ястреба, и на врабчето другите са му виновни

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 10. 10 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 904 Весело

  "плацдарм за военни действия" - Най якото съветско клише !

 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]Направо си играе с вожда !!! ще го разплаче пак.[/quote]
  Не плашой се! Бойко има имунитет към Корни и Мая. Колко пъти са тренирали внушения в пленарна зала ....изобщо не му пука от тях

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Весело

  Абе БСП са баш ястребите!
  БСП - Първанов вкара България в НАТО!
  БСП подписа за американските бази!
  Сега Радев докара още американски войски и започна милитаризацията на Черно море!

  [email protected]
 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5534 Неутрално

  До коментар [#6] от "oporna_to4ka":

  Що не маркира весело, че не дай си Боже....

 14. 14 Профил на ivogaz
  ivogaz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#5] от "442":

  Няма да ги спечелят. Следващото правителство ще е ГЕРБ+ПФ+Воля

 15. 15 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#10] от "Индиана":

  Баце, думата плацдарм идва от френски...:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Весело

  Драги ми господине беше много интересен врабец. Той седеше по цял ден на дървото и само чака нещо да се зададе, за да почне да му прави забележки. Това нещо няма значение какво е: каруца, човек, куче, жена, кола онопи — той на всичко вика „Драги ми господине“. Как може, ако върви жена, да и викаш отгоре: Драги ми господине! Драги ми господине обаче пет пари не дава за това, а седи горе и вика на жената: Драги ми господине, не можеш ли малко по-високо да стъпваш, да не вдигаш толкова прахоляк подире си. Къде са те учили да си тътреш краката, драги ми господине! И т.н.…

  Смрадовранката пристига при него с всичките си хиляда и триста фльонги и със своето френско списание от 1903 година, а той, още преди да е казал добър ден, веднага я застъпва: Драги ми господине, докога ще разнасяш тия твои фльонги?, а смрадовранката си оправя фльонгите и му отвръща: Не е твоя работа това, Драги ми господине! Ти, вместо да се заяждаш с мене, по-добре вземи да оправиш гнездото си, не го ли виждаш, че се е изкривило като турска керемида! Врабецът гледа напушено, чопли слънчогледово семе и плюе люспите върху фльонгите на гостенката. Можеше да бъдеш и малко по-възпитан, Драги ми господине — каза му птицата, а той и отвръща от своя страна: Драги ми господине, тоя, дето ще седне да ми дава акъл, още не се е родил!

  И подир тия думи Драги ми господине подскочи, та се обърна кръгом, за да за-почне да се кара на една вихрушка, щото въртеше на пумпал слама и прахоляк, извиси пумпала и хвърли прахоляка върху врабеца. Бравое, бе драги ми господине, тъкмо върху палтото ли намери да си из-търсиш боклука! Вихрушката, где ти, от-несе своя пумпал по шосето, без да му обър-не каквото и да било внимание.

  Драги ми господине беше до такава стелен бъбрица, че дори когато отиваше на лов за насекоми, тичаше по петите им и се караше с тях непрекъснато. Веднъж той гони една мушица, нищо и никаква мушица, но нали и тя носи душица, бяга, та си къса жилите. Подире й тича мрачен Драги ми господине и и вика непрекъснато: А, защо завиваш сега наляво, когато можеш да бягаш направо, ами ме караш и мене да взимам тия остри завой! Ами че така ли се взима завой, бе драги ми господине, за малко щях да се обърна на тоя завой… Хей, хей, къде там нанагоре, драги ми господине, на насекомото не се разрешава да се издига нагоре. Глей го сега, назад пък се връща, без даже знак да ти подаде, че ще се връща внезапно. Ако всичко започне да хвърчи така, драги ми господине, за един ден това, дето е хвърковато, ще се изтреби и ще настъпи всеобщата катастрофа.

  Докато Драги ми господине разправя всичките тия работа на насекомото, насекомото през това време хич и не го слуша, ами си плюе на петите и драска тъй бързо, че вятърът свири в ушите му. И като си гледа хвърченето, насекомото постепенно набира преднина и се отдалечава все повече и повече от преследвача си.

  Една бърза лястовица пуска своята черна светкавица подир насекомото и в следния миг там не се вижда нито светкавицата на лястовицата, нито насекомото. Ало, ало, ей, драги ми господине, къде дават така, аз да гоня, а ти да обираш насекомото! Я ела тук да ми върнеш насекомото!

  Такъв случай обаче още не е имало, щото насекомото е ничие. По-точно то е на оня, дето ще го хване, иначе някой лаком човек би турил ръка на всичко, дето хвърчи под небето, и не би оставил дори половин насекомо за другите.

  Докъде стига със своето нахалство Драги ми господине, ще разберете още по-добре, ако ви кажа, че по времето на едни маневри около нас се събра много войска. Войската струпа оръдия, танкове, напълни цялата околност с картечници, самолети пищят по небето, а така също и хеликоптери. Драги ми господине щом видя, че войската се приготви да почне маневрите, се запъти към нея. През туй време вой-ската взе да гърми и где що имаше хвър-като и ногато се пръсна, като че пргъна вдън-эемя. Само Драги ми господине върви наперен и почва да прави бележки на войската и да и се кара: Ей, драги ми господине, къде така през просото — викаше врабецът на войската, сякаш войската бе влязла в неговото просо и щеше да му опоска нивата. Точно тука ли намери да гърмиш, драги ми господине! Ами че ако всеки седне да гърми, докъде ще стигнеме тогава!… Войската обаче продължава да гърми и един снаряд, като се стрелна, та за малко не отнесе врабеца. Драги ми господине се връцна и почна да отупва палтото си, щото снарядът го бе поопърлил. Той си отупваше палтото и викаше подир снаряда: Ало, ей ти там, не можеш ли по-внимателно? Кой даскал те е учил тебе, та се блъскаш в минувачите. Сляп ли си, та не виждаш, че аз вървя тука, а? Къде дават така, драги ми господине!

  Снарядът обаче дори не погледна Драги ми господине, а продължи напред по пътя си. Смрадовранката пищи до небето, щото е на средата на пътя, от една страна, се мъчи да придържа всичките си фльонги, от друга страна, гледа да не изгуби своето френоко списание от 1903 година, па накрая изпадна в паника, та ни списание, ни фльонги вече гледаше. Снарядът премина стремглаво край нея и удари френското списание от 1903 година, та го направи на пух и прах.

  Щом видя това, Драги ми господине си подви опашката и търти да бяга. Кога стигна до нас, ние му викаме: Драги ми господине, ти май се изплаши от войската? Кой, аз ли! Не се е родил още тоя, дето ще ме изплаши мене, драги ми господине. Не се е родил още!

  Чир го подкача: Тъй както те гледам, Драги ми господине, ти само дето целия свят не си закачил с твоите забележки. Ще го закача и забележка също ще му направя. Никак не ми мига окото!… Той се завъртява да огледа целия свят и започва да му вика отгоре: Ало, драги ми господине, къде си се втурнал така през просото? Но целият свят дори и не поглежда врабеца, ами си гледа своята работа и върви право през просото.

  И без такива не може драги ми господине!

 17. 17 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Любимата комунистическа тактика - кой ми с...а в гащите.
  Ами ако льотчикът, който комунягите издигнаха, беше изпълнил предизборните си обещания, можеше да нареди на оня янев да не подкрепя сега новите решения на нато.
  Малко е да се каже за курнелия, че е е отвратителна.

 18. 18 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#15] от "ostin22":

  Именно тая дума се ползваше преди време, ... баце.
  И в момента е особено актуална в руското пространство и сега.

 19. 19 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":

  в сравнение с корни дори боко т. изглежда симпатяга и сладур, а корни е мисирка, която се представя за щраус.

 20. 20 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#18] от "Индиана":

  Що??Във френските не е ли??:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 21. 21 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 857 Неутрално

  др. Нинова как е др. Решетников?

 22. 22 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#14] от "ivogaz":

  това е най-възможният вариант и поне 70 на сто е вероятността за реализация.

 23. 23 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  [quote#1:"oporna_to4ka"]Опасна е Корни - с един лаф напраи Борисов за две стинки[/quote]
  Те всички труженички на различните фронтове са опасни и с остър език!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 24. 24 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#20] от "ostin22":

  Разбира се. И я пишат на кирилица.

 25. 25 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 380 Неутрално

  "Цитат на деня: Ястребът Борисов се опитва да се превърне във врабче"
  Интересна метафора, но с тази поправка, че Боко никога не е бил ястреб, той си е врабче или гълъбче. Той няма куража да изкаже свое мнеие и да го отстоява, не може да се опълчи на коалиционните партнъори и да им покаже къде зимуват раците. Но Корнелия може и ще им покаже кой е шефът. Баце само изглежда стабиленм, но е нерешителен и колеблив, окато Корнелия е доста напориста. Все пак не бих гласувала за тази нахъсана персона

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7292 Неутрално

  Значи ролите се сменят.

 27. 27 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  Какви плацдарми и военни действия бълнува Курнелия Решетникова? Явно след като генерал Решетников бе изпратен на заслужен отдих като губернатор на един от руските региони, новото ръководство на РИСИ не може да излезе от посредствеността си и спуска на другарката тъпанарски опорни точки. Баце бил "ястреб" това е вица на годината. От баце по-страхлив по отношение на рашистите не може да има. Курнелката обаче е ястреб - само че руски.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 28. 28 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 554 Неутрално

  НЯМА ПО ГОЛЯМА СРАМОТА ЗА НАС,ЧЕ ОТДАДОХМЕ ДЪРЖАВАТА СИ НА МУТРИТЕ,ЦЕЛАТА!!!ХОРА ДЕТО СЕ РАЗСЛЕДВАТ У ЛИХТЕНЩАЙН У ТУРЦИЯ ЗА КОНТРАБАНДА НА ДЕ КВОТ СЕ СЕТИШ,ГО ИГРАЯТ МОРАЛНИ СТОЖЕРИ У ТОЯ МОМЕНТ,Е НЕМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ ВЕЧЕ ТУКА

 29. 29 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тази даже и не е остроумна, да не говори, че чвството й за хумор не е ъпдейтвано от времето на атентата срещу папата.

 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#14] от "ivogaz":

  До коментар [#22] от "Zlatko Denev":

  По-скоро, на ГЕРБ много им се иска да е така...! Обаче ПатрЕотите, такива изисквания ще му поставят на Бойко, че свят ще му се завие! Кунева и Лукарски, ще му се сторят, като синеоки чавдарчета, пред мерака на Каракачанов за военен министър! Да не говорим, за Валерката Симеонов, който има да си връща на Бойко, че го разиграва, като панаирджийска мечка миналата есен! Отделно и Марешки не се знае накъде е, ама такива батаци може да забърка в здравеопазването...! Освен това, малко съм и песимист относно влизането на Марешки в парламента. Много шум вдига, но листите му ще са, повече от посредствени...!

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":


  [quote#4:"КМЕТ В СЯНКА"]Направо си играе с вожда !!! ще го разплаче пак[/quote]
  Кмете, предлагам ти облог. Ако БСП спечели парламентарните избори аз няма да пиша два месеца във форума. Ако Боко тиквата пак изтупа бълхите на вмирисаните ушанки ти ще ни лишиш от присъствието си за месец. Приемаш ли ?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 32. 32 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  "но сме против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия"

  русоробската курица защо не протестира по тоя повод в пасоля? Колко въоръжение в Черно Море има русия?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 33. 33 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Тая лъже като циганка. Къв плацдарм та гони, ма како, преди повече от час МО заявиха, че се правят умишлено погрешни внушения за присъствие сили на НАТО в Ч. море.

 34. 34 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5393 Весело

  До коментар [#30] от "tww09306483":

  Аз ще му кажа на Марешки, ако не влезе в правителството - да отдели Варненска и Добричка област в самостоятелна държава с входни визи за софиянци и тогава пак да се тюхкате от БСП-то, кой е ястреб!?

  [email protected]
 35. 35 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Като се сетя, че Корни беше уволнена от Станишко заради корупция, не знам какво да мисля.
  А тя се представя като новото лице на левицата...

 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#34] от "karabastun":

  Направо му кажи, да направи Владиславово отделна държава, а пък ти да си президента...! Така, ще си най-добре...!

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Големи свалки, големо дърпане и накрая изуй гащи.
  Ама като са прости младите, нека се земат.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 38. 38 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 322 Весело

  До коментар [#36] от "tww09306483":

  Бастуна най-много да го пуснат да къса билетчета на плажа.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 39. 39 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  А таз г-жа за гълъбче на мира се има. С чук и сърп в човчицата.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  [quote#34:"karabastun"]да отдели Варненска и Добричка област в самостоятелна държава с входни визи за софиянци и [/quote]
  От такива като вас се очаква да подадете молба за включване в русската федерация..

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 41. 41 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Радул Мисирков

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#38] от "меншевик":

  Абе, ти само гледай Марешки, като спечели, какъв живот ще настане...! Бастуна си е постлал отрано и се натяга! Е, той и на НДСВ се е надявал в миналото, ама колкото се е оправил при царя, толкова ще се оправи и при Марешки...!
  Между другото, Бастуна съвсем неочаквано и подло изневери на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов! Точно от него, не го очаквах...!

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#41] от "Без коз":
  Не, Кънев

 44. 44 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 491 Неутрално

  [quote#12:"karabastun"]Сега Радев докара още американски войски [/quote]
  Войски?!? 15 БМП-та и 2 БТР-а с екипажите?!?"Войските" са по-малко от всички "съветници" и "специалисти",които са били тук по времето на Варшавския договор.Войски!Хайде,стига бе...

 45. 45 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 890 Неутрално

  До коментар [#43] от "shileto":

  Отвай да лепиш плакати

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 46. 46 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1622 Весело

  Корни си е една голяма бяла птица...отличаваща се с голяма червена гуша...

 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  Абе и тази се опитва да се представи за повече от нула. Но си остава кръгличка, всички я заобикалят. Съпартийците й - с особено удоволствие.
  Общо взето-старае се, блазни я да прилича на Льо Пен. Но засега е зациклила на Льо Пенда. Викат, с мустаци...

 48. 48 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 710 Весело

  До коментар [#31] от "todor._89":
  Моля за извинение,но кметът няма да спре.Ще продължи да ръси с един от другите никове.Няма лабаво при него.

 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5426 Неутрално

  Интересна размяна на фрази между Борисов и Нинова

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Много хубаво му го каза.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK