Цитат на деня: "София Тех Парк" създава иновации и не продава домати на пазара

Иван Симеонов

© София Тех Парк

Иван Симеонов"София Тех Парк" не е търговска фирма, от която да се търси само печалба. "София Тех Парк" създава иновации и не продава домати на пазара.


Това заяви изпълнителният директор на "София Тех Парк" Иван Симеонов пред Би Ти Ви. Думите му идват като отговор на обвиненията на собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев, че в бизнес инкубатора не е свършена никаква работа и са похарчени много пари, а срещу тях няма никаква възвращаемост.


Симеонов уточни, че "София Тех Парк" струва 83 млн. лв. По думите му това са само европейски пари. 75% от сградния фонд вече бил зает. Той уточни, че подобни инвестиции започват да връщат вложените в тях пари след около 7-10 години, а инкубаторът бил едва на една година. Като пример Симеонов посочи Силициевата долина в САЩ, която била създадена през 30-те години на миналия век.


Изпълнителният директор на "София Тех Парк" обяви и каква заплата получава – 3000 лв. Членовете на съвета на директорите пък се разписвали за сумата от 1200 лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK