Цитат на деня: Всички спортуващи подкрепяме изграждането на втори лифт на Банско

Цитат на деня: Всички спортуващи подкрепяме изграждането на втори лифт на Банско

© LAP.bg"Поздравления, всички спортуващи подкрепяме изграждането на втори лифт на Банско."


С тези думи един от вицепрезидентите на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев коментира във фейсбук публикацията на спортния министър Красен Кралев за решението на кабинета да одобри поправките в плана за Пирин, позволяващи строителство в парка.


През март 2016 г. Ганев се включи с името си в отвореното писмо на известни личности от спорта до министър-председателя Бойко Борисов с призив да бъде спряна "войната на шепа псевдоеколози" срещу българския спорт и зимен туризъм.
"Категорично подкрепям това решение, защото съм убеден, че изграждането на втория лифт ще развие ски спорта в Банско. Радостен съм, че с голямо съгласие бе разрешен един дългогодишен проблем. По този начин защитаваме интересите на държавата, на българския туризъм и на спорта. Разбира се, ще се съобразим изцяло с екологичното законодателство и всяко инвестиционно намерение ще минава през екооценка", написа Кралев.


Под публикацията си той получи положителни отзиви от председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която също се беше подписала в откритото писмо до Борисов, и от баскетболния треньор Константин Папазов.


"Браво! Най-накрая да се вземе решението, което е в полза на развитието на туризма и спорта в България", написа Раева в коментар.


"Браво! Смело продължавай напред. София - столица с най-добрия ски туризъм. Само от теб зависи да се бориш и реализираш!", написа Папазов.


Кралев посочи, че Борисов е дал пълна подкрепа за възстановяването на ски влека "Заека" на Витоша, който е неизползваем вече осем години. По думите му през януари ще започне процедура по възстановяването и пускането в експлоатация на съоръжението с подготовка на необходимия набор от документи за получаване на разрешение за преместване на част от стълбовете, които са с разрушена основа. Финансирането на процеса ще бъде обезпечено от Министерството на финансите.


"Поех ангажимента, че лифтът ще започне да работи отново, за да има децата къде да карат ски през ваканцията. Чудесни новини за всички скиори в навечерието на новия ски сезон", добави Кралев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK