Цитат на деня: Русия е дребен търговски партньор

Юлиан Попов

© Георги Кожухаров

Юлиан ПоповРусия е дребен търговски партньор без перспектива за нарастване. Българският износ за Русия през 2016 година е на стойност 765 милиона лева. За ЕС е над 31 милиарда лева, или 40 пъти по-голям. Това е написал във "Фейсбук" Юлиан Попов.


И обосновава: "През 2016 година българският износ за ЕС е нарастнал с 2 милиарда лева спрямо 2016 година. Тоест само нарастването на износа ни за ЕС за около малко повече от 4 месеца е по-голямо, отколкото износа ни за Русия. Изнасяме повече в дребна Македония, отколкото в Русия. За Германия изнасяме 8 пути повече, отколкото за Русия, за Турция - 5 пъти. С Русия трябва да се говори. За връщане на архивите, които ни принадлежат, за прекратяване на хибридната война, за кибератаките, които водят към Русия, за състоянието на водата в Черно море."

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK