Цитат на деня: Не мисля, че някой е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета

Цитат на деня: Не мисля, че някой е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета

© Анелия Николова"Истеризирането на темата с рекламата на резултатите от хазарт мисля, че е непропорционално. Изчакваме да видим как ще се развият нещата в парламента. Аз не мисля, че някой е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета – без да отивам в другата крайност да твърдя, че трябва денонощно от ефира да се леят подобни реклами."


С тези думи, казани тази сутрин в ефира на Би Ти Ви, министърът на финансите Владислав Горанов коментира предложението на вицепремиера Валери Симеонов за забрана на рекламата на хазартни игри.


Той се обяви за ограничаване на "битовия хазарт", който се случва в игралните зали, близко до училищата. "От него хората наистина страдат, защото по същество хазартът е социален проблем", допълни Владислав Горанов.
Като аргумент в защита на рекламите на хазарт финансовият министър посочи, че благодарение и на тях се финансират телевизиите. "Ако нямате реклама, а се финансирате от нещо друго, зависимостите ви много ще се проявят", поясни финансовият министър.


В заключение той обяви, че дебатът още се води. "Ако питате мен, рисковете от тази тема се преувеличават. Тук въобще не е темата с фискални измерения, защото – да, има много сериозни приходи от хазарт, но те няма да пречупят държавната сметка. За мен се преекспонира темата", бяха финалните думи на Горанов.


В днешната си телевизионна изява той коментира визитата на българската делегация в Русия, отношенията между опозицията и президента и премиера, както и какво може да се направи за БДЖ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK