Цитат на деня: Когато градиш, искаш някой път някой да те потупа по рамото

Владимир Житенски, кадърът е от интервюто пред "Нова телевизия"

Владимир Житенски, кадърът е от интервюто пред "Нова телевизия"Когато градиш, искаш някой път някой да те потупа по рамото и да каже: "Ей, браво, добре си свършил работа!" - това каза изпълнителният директор на строителната фирма "Джи Пи груп" Владимир Житенски в първото си интервю, след като прокуратурата обяви, че проверява фирмата във връзка със сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта "Биволъ" за злоупотреба при разходване на евросредства.


В петък премиерът Бойко Борисов поиска от Агенция "Пътна инфраструктура" да намери форми "Джи Пи груп" незабавно да бъде извадена от проектите с европейско и държавно финансиране", а малко след това компанията обяви, че се отказва от строежа на най-дългия в България тунел - "Железница" (част от магистрала "Струма") и от проекта за ремонт на трамвайното трасе на линия 5 по бул. "Цар Борис III" в София.


Ето още цитати от интервюто на Владимир Житенски пред "Нова телевизия", излъчено тази сутрин на запис.
За обвиненията в злоупотреби


"Ние винаги сме спазвали законите в тази страна. Определени групи от хора, които имат определени интереси да ни сатанизират, да ни вкарват в режим на карантина, да ни изолират, да се разправяме пред медиите... това не е нормално поведение. От 2-3 неща, които се измислиха като събития, вкарват нашето име - всичките неща с рязането на документи, до последния момент, където определени политически лидери ни обвиниха включително за това нещастие, което се случи в Русе. Това мина всякакви граници."


За критиците на проекта за центъра на София


"Те идват и започват да ни съдят, линчуват ни публично - колко слаби строители сме, колко скъпо и некачествено работим. Но искам да им кажа едно: Офисите, в които стоят, къщите, в които живеят, улиците, по които се движат, метрото, което ползват, площадът, на който правят митинги, са строени от български строители. И тези строители са техни бащи и деди. Човек трябва да знае къде е границата и тя беше прекрачена брутално."


За печеленето на обществени поръчки


"Има закон за обществените поръчки. Не участва една фирма - една птичка пролет не прави... В този процес участват много хора, но ние сме видими. Има инвеститори, проектанти, доставчици, надзор, обществени съвети, архитекти и чак тогава идват строителите."


За площадката на "Св. Седмочисленици"


"Съдят ни за площадката на "Св. Седмочисленици". И какво точно разбират от естетика...? Аз мога да претендирам, че по отношение на естетиката знам пет пъти повече от тях, поне съм завършил художествена академия, имам диплома за това нещо [...] Изчакайте да стане - нали ще озеленим, ще се сложат пейки, монументи, други неща."


За съдебните претенции


"С "Джи Пи груп" се събуждат, с "Джи Пи груп" си лягат определени собственици на медии с определени икономически и други интереси, които тръгнаха срещу бранша... Депозирали сме определени искове. В този тип прогнила среда, където в публичното пространство ние се носим като епидемия едва ли не и хората се стряскат, това не е здрава среда [...] Искат всичките да има светлина и прозрачност. Ето, ние давамe пример за това нещо. Хайде сега да видим дали всичките тия, дето бленуват светлината, ще разкрият и някакви други фронтове, където да сe появи тази светлина. Не само строителният бранш е прокажен в момента, нека отворят и на други места светлината."


За политически чадър


"Никога над нашата компания не е имало чадър - нито икономически, нито политически, нито какъвто и да е. Чадърът на нашата компания са хората, които населяват. Хората, на които мога да разчитам, са тук (на строителната площадка - бел. ред.). А ние не сме инструмент за политически игри и ако обичат, да не ни ползват в тази посока. Нека не използват площада, който правим ("Славейков" - бел. ред.) за пиедестал на политическата сцена..."


За политически гръб на фирмата


"Политически личности и бизнесмени има в цяла България. Ние сме 7 млн. човека, общо взето, се познаваме всички, но никой зад никого не стои в тази страна. А това, че се познавам с някого, не означава, че стои зад мен или до мен. Това, че на един определен човек съм построил къща или хотел, или парк, и той ни е бил инвеститор... ние сме партньори - има договор, единият си изпълнява задълженията, другият е задължен да плаща."


За бъдещи обществени поръчки


"Може би ще решим да сменим малко местата си с определени хора и да сме контролният орган по някакъв начин - ще направим неправителствена организация, която да ходи и да търси забележките на всички, които работят [...] Имат някакви желания да седнат на нашия стол - да заповядат, ние ще контролираме."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Неутрално

  Просто е господинчо - стройте като Кольо Фичето или като ония от тунелите, виадуктите, язовирите и градовете и всички ще ви уважават .
  А не да си горите документите и да си късате опашката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4788 Разстроено

  Много съм стар !
  И много изкуфял и прост !!
  Ама вие ли построихте
  Аспаруховия мост ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1030 Гневно

  Нагъл, по-нагъл, тоя господин.
  Интересно, когато си се осрал до ушите, защо веднага нападаш? Да сме изчакали да видим, той бил завършил, нямало политически чадър, нямало документи, завиждали му...

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Окей, но ако в документите с които разполага Биволъ има доказателства, че не само градиш, ами и крадеш .... няма да е потупване

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  "Офисите, в които стоят, къщите, в които живеят, улиците, по които се движат, метрото, което ползват, площада, на който правят митинги, са строени от български строители. И тези строители са техни бащи и деди. Човек трябва да знае къде е границата и тя беше прекрачена брутално."

  Ами има строители и строители бе, алоу!

  Или ти, като строител, се смяташ за "коуега" на арх. Никола Лазаров?

  Колкото Криско е коуега на Дюк Елингтън, а Гери Дупарата - коуеШка на Ела Фицджералд.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Биволъ: "Връзката между "Джи Пи Груп" и фирмата ИСС, която е втората класирана в скандалната поръчка на Софийска община, е разкрита още в този материал отпреди две седмици. Никой не си мръдна пръста, а уж ДАНС, Прокуратура и т.н. проверявали всички поръчки, лица и фирми изнесени в разследването"
  https://bivol.bg/gp3.html?fbclid=IwAR2ayhm2oP5iC40nADNoFqZas6ILTbxoIQ7j0lXAiZC-gWi1ceqOpy7UzvA

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3033 Весело

  А когато крадеш, НЕ искаш някой път някой да те потупа по рамото !

  [email protected]
 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Камарата на строителите: Строителите на България не са престъпници и не желаем да бъдем използвани за политически цели и предизборна агитация

  офия. Строителите на България не са престъпници! Ние сме 250 хиляди души, които искат да работят и да живеят в България. Искаме да отглеждаме децата си тук! Искаме да изграждаме, не да рушим. Ние не желаем да бъдем използвани за политически цели и за предизборна агитация! Затова казваме СТИГА!. Това се посочва в декларация на Камарата на строителите в България, изпратена до медиите. В нея представителите на строителния бранш у нас изразяват своето безпокойство и категорично неприемане на случващото се в последните месеци, в които според тях браншът е подложен на безпрецедентни и злостни атаки, зад които прозират политически интереси.
  От Камарата отбелязват, че обвиненията срещу строителните фирми за некачествено изпълнение и непрозрачност на обществени поръчки са прераснали в обвинения за злоупотреби с евросредства, и са достигнали до зловеща манипулация за връзка с убийство на млада жена, водеща на тв предаване.
  ..."
  http://m.focus-news.net/?action=news&id=2579033

 9. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  „Юнион-Ивкони“: Медии си позволяват да изнудват с фалшиви новини

  "София. Медии си позволяват да изнудват с фалшиви новини. Това заявяват от „Юнион-Ивкони“ в отворено писмо до медиите. В него се посочва, че в последните дни бТВ е излъчила серия от репортажи, които внушават на аудиторията невярна информация и да показват кадри без съгласието на заснетите граждани, като последният сюжет е, че шофьор на „Юнион- Ивкони" в нетрезво състояние щял да управлява автобус..."
  http://m.focus-news.net/?action=news&id=2579013

  Ъхъ, щатният десар Красимир Гергов...

 10. 10 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Весело

  еми иска му се, ама чичко Цацаров не ще да го потупа... кво да направим сега

 11. 11 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Вярно! Ама ако не кръдеш, като за световно!Платен бизнесмен!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 12. 12 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 950 Весело

  българин да те потупа по рамото и да каже добра дума... тоз чичка у коя приказка живее..?

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Ами тогава не си оставяйте ръцете в градежите и не крадете европейските пари, с които да купувате политици.

 14. 14 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Твърде нагло изказване(за което няма лошо), но в ключови части невярно

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 15. 15 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Наглото и просто подставено лице всеки момент ще изгори...

 16. 16 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 619 Неутрално

  С подобно нагло същество е невъзможно да излезеш на глава.Разбирал от естетика, диплома за това имал, той бил построил всичко за всички ни!!Айде ходи се ....., бе!
  Знаем и ежедневно виждаме какви си ги свършил - пак и пак и пак ремонти на ремонтите, след теб!

 17. 17 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Този е прекалено нагал, арогантен и високомерен. И очевидно се чувства недосегаем.
  Та приказките за прозрачност на фирмите му, честни обществени поръчки и липсата на политически чадър да ги разправя на тъпата си съпруга (ако има такава де, защото жена с минимален разум дори не би живяла повече от 1 месец с такъв боклук).
  Моята къща не я строил баща ми, а едни розински турци, а не неговата скапана фирма, която баща би наритал, ако ще да ни беше отгледал под наем. С офисите и площадите е същото. Ние можем да преценим дали работят добре или оставят ръцете.
  А колкото до потупването по рамото. Аз когато работех като строител, исках това, което правя да е както трябва, да не се налага някой след мен да преправя. И разбира се да ми плащат това, което сме се разбрали.
  А това, че този мисли да контролира потвърждава, че е недосегаем.
  И на края - да се разкарате от София, некадърници!

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 18. 18 Профил на ddemi
  ddemi
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тоя пъпеш иска и някой да го потупа по рамото, че е свършил някаква работа след като е взел едни милиони. Абе, пъпеш, ти потупваш ли хлебаря по рамото, че е изпекъл хляба, а не ти го е дал клисав и с гъби по него? Като започна кризата в Гърция излязаха данни, че гърците на държавна софра получавали заплати, но ако още и на работа ходели, получавали допълнителен бонус. Тоя пъпеш, видимо от скромност, не се пробва дали от благодарност софианци няма да вземат да съберат 1-2 милиона да му дадат така, че си бил свършил работата.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  С настоящият главен прокурор и управници, подобни явления в обществото стават правилото. Наказуемост на сериозните схеми е изключена ! Няма какво да ни изненада, нито има смисъл от излишни коментари !

 20. 20 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 583 Неутрално

  А когато (денонощно) крадете какво да ви правим?
  Тебе и тия, на които им снасяш?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK