Цитат на деня: Украйна и Грузия са злобни инвалиди, има ги само благодарение на Русия
"Само благодарение на нашата страна днес на картата на света съществуват тези два злобни инвалида, несъстояли се държави без части от своята територия - Украйна и Грузия."


Това заяви известният с често шовинистичните си изказвания руски депутат Пьотр Толстой в реч пред долната камара на руския парламент. Зам.-председателят на Държавната Дума говори в подкрепа на искането срещу Грузия да бъдат наложени санкции заради нецензурните нападки, с които се нахвърли известен телевизионен водещ срещу президента Владимир Путин и покойните му родители.


Грузия изгуби контрол над близо 20% от територията си след 5-дневната война с Русия от 2008 г., която завърши с признаването от Москва за независими републики на отцепилите се в началото на 90-т егодини Абхазия и Южна Осетия. От пролетта на 2014г. Украйна няма власт над полуостров Крим, анексиран от Русия, както и над части от две свои източни области, където Русия помага на местни сепаратисти, включително с въоръжение.


Както телевизията в Тбилиси, така и държавните власти се извиниха и изтъкнаха, че това е неприемливо поведение. Но в Москва се фокусираха не върху това, че грузинското общество осъди проявата на Георгий Габуния от "Рустави 2" и той бе отстранен за 2 месеца от работа, а че са атакувани президентът и Русия.


Русия не може просто да остави без отговор оскърблението по адрес на държавния ни глава и да позволи да се разговаря с подобен тон, каза още Толстой. Според него е дошло време да остане в историята "съглашателската външна политика от 90-те години".


Думата препоръча на правителството да разгледа дали е целесъобразно срещу Грузия да бъдат наложени икономически санкции и да отправи подобно предложение на президента. Конкретните мерки може да са забрана за внос на грузински вина и вода, както и на паричните преводи между двете страни.


Путин реагира в следобедните часове, като каза, че няма намерение да санкционира Грузия, а правителството препрати позицията му на депутатите като обяснение защо засега няма да предприеме нищо.


Въпреки това председателят на Думата Вячеслав Володин обяви, че парламентът не променя мнението си, защото "в Грузия се раздухва русофобия и предложихме конкретни мерки, които би било правилно да приемем".


Леонид Калашников, председател на парламентарната комисия за отношенията със Съюза на независимите държави (формацията, събрала повечето от бившите съветски републики след разпадането на бившия СССР), каза, че Думата няма да оттегли препоръката си към правителството. Той обаче зае по-обща позиция и обясни, че не ставало дума за конкретната ситуация, а за инициатива да се реагира, "ако грузинското ръководство продължи да прави антируски изявления"

Ключови думи към статията:

Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Тази простотия ще ви погуби, руски наглеци.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 2081 Разстроено

  Тази простотия ще ви погуби, руски наглеци.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Истината боли,а Норми?

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 3. 3 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 391 Весело

  Любовта към Русия е обратно пропорционална на разстоянието до Москва....

 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Кажи му руснак и не го обиждай повече.

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Руснаците-единственият народ от бялата раса който не желае да живее свободен.

 6. 6 Профил на Джон Глен
  Джон Глен
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  Сещам се за едни други злобни инвалиди, които също ги има благодарение на Раша.

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Ще е интересно да се види изказването на Георгий Габуния, което толкова е вбесило руснята. Безсилен гняв :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 2081 Любопитно

  Кажи му руснак и не го обиждай повече.
  —цитат от коментар 4 на EU defender


  Що, бе!?
  Може и грантаджии да им викаш!

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  Сещам се за едни други злобни инвалиди, които също ги има благодарение на Раша.
  —цитат от коментар 6 на Трансмач


  Вие, руските подлоги?

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4704 Весело

  "Не е необходимо сравнението между българина и русина, ако не беше създадена необходимостта да „станем едно“. Не бива да се отрича разликата поначало. Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.

  Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са „най-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света. Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.
  Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!). Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, без да се е извършила някаква промяна в мозъка му. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене – този процес за него е приключен или не е започнал."

  Ако някое комунде не знае кой е автора, да копира текста и да се поограмоти, има и други истини...
  После не бил прав...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 11. 11 Профил на Джон Глен
  Джон Глен
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#2] от "Баро Вкаров":

  Норми да върви на рецепцията, да му дадат немците един еднократен BIC, и да се обръсне. Не ги разбира тия работи!

 12. 12 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 2081 Разстроено

  Сещам се за едни други злобни инвалиди, които също ги има благодарение на Раша.
  —цитат от коментар 6 на Трансмач


  На дедо Шори, отпадъците ли?

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 13. 13 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3244 Неутрално

  🤦🏻‍♂️Лев Толстой в гроба си преобърнал☹

 14. 14 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 2081 Разстроено

  "Не е необходимо сравнението между българина и русина, ако не беше създадена необходимостта да „станем едно“. Не бива да се отрича разликата поначало. Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са „най-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света. Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!). Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, без да се е извършила някаква промяна в мозъка му. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене – този процес за него е приключен или не е започнал."Ако някое комунде не знае кой е автора, да копира текста и да се поограмоти, има и други истини...После не бил прав...
  —цитат от коментар 10 на hamiltonf


  Тека е,Дневникъ!

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 15. 15 Профил на Джон Глен
  Джон Глен
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#9] от "EU defender":

  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  До коментар [#9] от "EU defender":

  "Сещам се за едни други злобни инвалиди, които също ги има благодарение на Раша.
  —цитат от коментар 6 на Трансмач

  Вие, руските подлоги?"

  Разправял съм тук историята за една дърта комунистка, от която моя позната репортерка беше взимала интервю преди 20 години. Накратко: тя живеела в огромен апартамент на Цар Освободител с изглед към МОЧА и добросърдечно си признала: "Всяка сутрин, докато си пия кафето, поглеждам към ей онзи паметник там и знам, че на войника с шмайзера държа всичко, което имам."

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3957 Любопитно

  Този Пьотр Толстой е поредният алкохолизирал се руснак , който не знае какви ги дрънка!!!!

 18. 18 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Меко казано малоумно изказване. Егати тъпак@а без извинение.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 19. 19 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3957 Любопитно

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Водката + имперското мислене не прощават!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. 20 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1767 Неутрално

  Е, след такива думи не може да има съмнения защо има русофоби.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 21. 21 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3632 Весело

  Грузия е като държава е известна още от 6 век преди Христа.
  Малко повече от 20 века преди да се пръкне Москалското княжество...

 22. 22 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1992 Неутрално

  "Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство "

  Митрополит Метосий Кусев

  The best way to predict the future is to invent it.
 23. 23 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 2081 Любопитно

  До коментар [#9] от "EU defender":"Сещам се за едни други злобни инвалиди, които също ги има благодарение на Раша.—цитат от коментар 6 на ТрансмачВие, руските подлоги?"Разправял съм тук историята за една дърта комунистка, от която моя позната репортерка беше взимала интервю преди 20 години. Накратко: тя живеела в огромен апартамент на Цар Освободител с изглед към МОЧА и добросърдечно си признала: "Всяка сутрин, докато си пия кафето, поглеждам към ей онзи паметник там и знам, че на войника с шмайзера държа всичко, което имам."
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz

  +++++
  Тая куманизка е била идиотка!
  Но сега не е тека!Сега всичко дължим на онея с пъстроцветните знамена!

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 24. 24 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1885 Весело

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Разправяй, разправяй още 20 години поне, че друго нямаш за разправяне.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  От душевен инвалид – толкова.

 27. 27 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3096 Неутрално

  Бояришникът е като тока!!!
  Не прощава на никого!!!

 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3302 Неутрално

  Те не са само злобни инвалиди а и мозъчнодефицитни. Грузинците забравиха какъв беше по народност другаря Сталин, а укрите, другаря Хрушчов.

 29. 29 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3302 Неутрално

  Те не са само злобни инвалиди а и мозъчнодефицитни. Грузинците забравиха какъв беше по народност другаря Сталин, а укрите, другаря Хрушчов.

 30. 30 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1190 Гневно

  "несъстояли се държави без части от своята територия - Украйна и Грузия."

  Много лицемерно изказване - при положение че самата Русия е отговорна за откъсване на териториите от Украйна и Грузия!

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  До коментар [#26] от "stedim":

  "От душевен инвалид – толкова."

  В тая Дума сякаш ги подбират с конкурс за извратеност - там нормален и почтен човек е абсолютно невъзможно да попадне.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3632 Весело

  Бе не знам кой е по-голем инвалид.
  Днешна е Рассия е по-малка с 1 000 000 квадратни километра в сравнение с това, което е била преди 100 години...

 33. 33 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3223 Весело

  Сещам се за едни други злобни инвалиди, които също ги има благодарение на Раша.
  —цитат от коментар 6 на Трансмач


  Психически инвалиди сте, това е ясно на разумните хора! Като ви чета, все едно всички руски емб*цили сте произлезли от чифтосване на селянка от Коми с Ганю, селянина, от пернишките села, отишъл на командировка там, да реже дърва.

  Хем обичате мамашата, хем предпочитате да и се радвате отдалече!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 34. 34 Профил на Джон Глен
  Джон Глен
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Ако не беше Русия, щеше да си загубен османски поданник със фес с пискюл, и нямаше да си чувал нищо за джаз, камо ли за Н.Гранц :))

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  До коментар [#34] от "Трансмач":

  На това съм длъжен да ти отговоря:

  По време на турското "робство" практически всички българи (включително мои деди) са имали право да притежават земя, да упражняват свободно религията си, да пътуват по света, да развиват бизнес, да завършват образованието си в чужди университети.

  Всичко това ни бе отнето от червените цървули, които червената армия постави на власт с преврата през 1944 г.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4015 Гневно

  Каквото повикало,алкаши такова се и обадило!На Угнетенит им писна от идиотията и насилничеството Ви!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 37. 37 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  Ако не беше Русия, щеше да си загубен османски поданник със фес с пискюл, и нямаше да си чувал нищо за джаз, камо ли за Н.Гранц :))
  —цитат от коментар 34 на Трансмач


  1. Едва ли, България е Европа, а Турция, в Азия! Българският народ 5 века е оцелял в робство. Българският народ има своите светци, герои, революционери. Щяхме да се освободим сами!

  2. Стара Русия какво общо има с режима на бащицата ти и оркирте наричащи се руски граждани, плъзнали навсякъде и показващи блядската си простотия? Какво общо има стара Русия с тАваришча ти, Пьотр Толстой?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 38. 38 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Те не са само злобни инвалиди а и мозъчнодефицитни. Грузинците забравиха какъв беше по народност другаря Сталин, а укрите, другаря Хрушчов.
  —цитат от коментар 28 на Judjuk


  Народността на Сталин е съветска! Русия настоява, че е наследник на СССР, точно както Турция на Ердоган (а и по-рано) се смята за наследник на Османската империя. Не случайно руската дипломация е толкова чуствителна за графитите по всеки паметник на Червената армия из Европа (да не говорим за преместване или събаряне на тези паметници). Не случайно, също така, в днешна Русия има толкова фенове на Сталин, които носят портретите му по паради и маршове.

  Не е чудно, че

 39. 39 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 2081 Любопитно

  До коментар [#34] от "Трансмач":На това съм длъжен да ти отговоря:По време на турското "робство" практически всички българи (включително мои деди) са имали право да притежават земя, да упражняват свободно религията си, да пътуват по света, да развиват бизнес, да завършват образованието си в чужди университети. Всичко това ни бе отнето от червените цървули, които червената армия постави на власт с преврата през 1944 г.
  —цитат от коментар 35 на Norman Granz


  ++++++
  Искаме си турското робство!
  ВЕДНАГА!

  Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  До коментар [#34] от "Трансмач":

  "... нямаше да си чувал нищо за джаз..."

  По време на ранните петилетки от "народната власт" джазът е бил забранен като "упадъчен жанр", а прилично облечените (не с каскети и ватенки) граждани са били наричани суингове.

  До ден днешен цървули като теб и разни други форумни комунисти мразят джаза и не пропускат случай да кажат нещо подиграватено за него.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  "Не е необходимо сравнението между българина и русина, ако не беше създадена необходимостта да „станем едно“. Не бива да се отрича разликата поначало. Русинът обитава огромно земно пространство, което той не успява да насели и да овладее – то доминира над него. Оттук идва първото чувство на подчиненост. Един огромен труп, който търси за своята неограниченост (пространственост) една глава, която да координира действията и движенията му, за да ги доведе до какъвто и да е порядък, подобен на човешкия. И ако тази глава е в Кремъл, той я приема за своя, каквато и да е тя. Какво би правил този огромен труп без глава? Съвсем основателен страх, тъй като не са достатъчни костният и мускулният мозък, за да гарантират безопасното съществуване на това живо туловище. Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.Русинът има единствената потребност – да се похвали с нещо – каквото и да е – царизъм, болшевизъм, деизъм, атеизъм, анархизъм или нихилизъм, стига те да са „най-“ и да заплашват света, което отговаря тъкмо на страха му от света. Бои ли се русинът от света? Не, но той съзнава, че е ненавистен, непоносим или в най-добрия случай съжаляван в цивилизования свят, в който свят той няма дял и никакво участие в изграждането му през вековете. Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията.Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!). Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, без да се е извършила някаква промяна в мозъка му. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене – този процес за него е приключен или не е започнал."Ако някое комунде не знае кой е автора, да копира текста и да се поограмоти, има и други истини...После не бил прав...
  —цитат от коментар 10 на hamiltonf


  +++
  Няма нужда да чакаш да го познаят - Илия Бешков

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
 42. 42 Профил на gmbh
  gmbh
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  На Русия всички са и длъжни. Всички трябва да са и благодарни.
  Пред Русия всички трябва да отстъпват.
  Такова е мисленето им. Такава е мозъчната им гангрена.

 43. 43 Профил на donald brawnight
  donald brawnight
  Рейтинг: 164 Неутрално

  Ахмад Кадиров:-Православните славяни, са бездуховни,безсрамни и бездарни,без морал,без съвест,без чест и вяра,търсещи Бога,само когато им е угодно,когато са в безизходица или виждат смъртта.С тези твари,дошли да убиват измъчват и насилват моя народ,аз и ние,вярващите,смели войни,борещи се за независима и суверена Чечня,никога няма да се примирим.Ще воюваме с тях,докато ги избием или умрем.Затова ви казвам,убивайте,убивайте всеки ден,колкото можете.По пет,по десет,по сто...Убивайте!!!

 44. 44 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  ++++++
  Искаме си турското робство!
  ВЕДНАГА!
  —цитат от коментар 39 на Баро Вкаров


  Ние сме там, където трябва да бъдем, ушанка, в Европа, ЕС, в НАТО. Къде сте вие, руските ибрици? Ходете в ЕАС, там сред, себеподобните си....

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 45. 45 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 3632 Весело

  "Искаме си турското робство!
  ВЕДНАГА!"

  Е, това е отколешна мечта на болните ни русофили.
  Знаем за махзара дето пращат на султана да окупира България при управлението на Стамболов...

 46. 46 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Дайте видео от изказването на грузинеца, та да разберем защо този умствен инвалид Толстой се е разпенявил 😂

  Мома, връщай 12 и 12А!
 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4696 Неутрално

  До коментар [#23] от "Баро Вкаров":

  Ти държиш първото място по идиотизъм! Никой не може да ти се опре!

 48. 48 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1086 Весело

  В Грузия християнството е прието през 330г. Азбуката им е от 5 век пр.н.е.(реформирана в 3 век пр.н.е.)
  Тогава русия е нямало.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
 49. 49 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3957 Неутрално

  До коментар [#5] от "lynyrds":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Поздравления за интересното и в същото време много точно определение на руската същност!!

 50. 50 Профил на Джон Глен
  Джон Глен
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#40] от "Norman Granz":

  Не го мразя, просто не ми харесва. Слушам твърд метъл, и просто няма как да стане :)))

 51. 51 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Дебилите нямат спирачки...

 52. 52 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Дайте видео от изказването на грузинеца, та да разберем защо този умствен инвалид Толстой се е разпенявил 😂
  —цитат от коментар 46 на CINZANO - оправете си сайта!


  https://youtu.be/vdgwu3UQUL4

  (Да е ясно - не одобрявам псувните - особенно в ефир. Смятам, че те унижават тези, които ги използват)

 53. 53 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  До коментар [#34] от "Трансмач":

  А благодарение на Матушката ти, си русиянски примат...

 54. 54 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  Ей го, е на.
  https://www.youtube.com/watch?v=t1mSxcCXQEQ

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 55. 55 Профил на Mockingbird
  Mockingbird
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Всички да благодарим че са ни разрешили да дишаме.

  Ето това са така наречените "освободители" и "братушки".

 56. 56 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  По-добре да постна точния текст:
  ""Добрый вечер, дорогие телезрители! Вы смотрите главный телеканал Грузии "Рустави 2". Мы начинаем передачу "Посткриптум", а я — ведущий этой программы Георгий Габуния. В первую очередь я хочу передать огромный, огромный привет нашему "большому другу" президенту России Владимиру Владимировичу Путину. Вовочка! Сука ты подзаборная. Говно ты собачье. П*зда ты моржовая. На нашей красивой земле нет места такому убогому созданию, такому уроду, как ты. Ты — вонючий оккупант! Пошёл ты в жопу, Володя! Иди нах*й вместе со своими рабами. Еб*л я твою мамочку. Ой, твоя мама мертва! Ой, как жаль! Ой, не говори… Да пусть горит она в аду вместе с тобой и твоим отцом! Срать хотел я на вашу могилу, аминь! … Это "Поскриптум", я — Георгий Габуния"."

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 57. 57 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2153 Весело

  Много точно казано.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 58. 58 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3244 Весело

  Време е путистан да забрани Ролс-Ройс, Астън Мартин, Ягуар, Ленд Роувър, Бентли, от Британия, които се подиграват с президента Путин, сравнявайки го с месо))
  😂👍
  https://twitter.com/LyapunovS/status/1148480083042197504?s=20

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  До коментар [#56] от "Николай Колев":

  Ясно е, че му е бръкнал там, дето никой не му е бъркал досега. Само се боя онзи да не прати някоя Чепига и някой Боширов да го ликвидират - мафията не прощава такива обиди.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Въпреки това председателят на Думата Вячеслав Володин обяви, че парламентът не променя мнението си, защото "в Грузия се раздухва русофобия и предложихме конкретни мерки, които би било правилно да приемем".

  Искаме да ни обичат!Да ама те не искат?!Е тогава може и да ги"освободим"!

  Мисълта ражда действието.
 61. 61 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1319 Весело

  Не се учудвайте, просто на дурака толстой му е натиснато копчето, както му беше натиснато и за нашето черноморие. Даже не трябва и да я забелязваме тая блядь!
  По интересното е, че руска авиокомпания купува 14 самолета Боинг 737 МАКС. Защо така бе русобляди? А? Защо не прекрасния суперджет? А, Noise? Кажи бе гей?


  https://www.tvevropa.com/2019/07/ruska-aviokompaniya-kupuva-samolet-boing-737-maks/

  Имало едно време ссср...
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Което си е истина си е истина!
  Прав е...

 64. 64 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#61] от "citoplast":

  Засега купуват само неподвижни и не летящи метални модели в истински размер!

 65. 65 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#61] от "citoplast":Засега купуват само неподвижни и не летящи метални модели в истински размер!
  —цитат от коментар 64 на Нормален гланц


  Така е каскет, майката му и такива самолети да продадеш на тъпия руснак!

  Имало едно време ссср...
 66. 66 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Изказването на т.н. водещ е крайно просташко. Не ме учудва, че се харесва на разни грънчовци, лепенки, безименници и прочие бригадири.

 67. 67 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Иди го напиши в някой руски форум!
  Знам,че няма да го направиш ,защото те е страх,но самата гледка как ти се изпотяват очилата от пренапрежение ,докато го обмисляш е доста смешна!

 68. 68 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#56] от "Николай Колев":Ясно е, че му е бръкнал там, дето никой не му е бъркал досега. Само се боя онзи да не прати някоя Чепига и някой Боширов да го ликвидират - мафията не прощава такива обиди.
  —цитат от коментар 59 на Norman Granz

  Е, тя Маргарита Симонян вече го е казала в ефира на RT.
  "... няма да се учудя, ако утре този глупак-телеводещ го отровят/застрелят/отвлекат. И после да обвинят нас"

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 69. 69 Профил на Нормален гланц
  Нормален гланц
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#62] от "Николай_1":

  Не е добре информиран!
  Повече от половината България са изкупили.

 70. 70 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2153 Весело

  До коментар [#61] от "citoplast":

  "В момента все още текат разследвания и тестове на Боинг на злощастния модел. "

  Ха-ха-ха, "злощастният модел"...Ти си гений бе, Педи!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 71. 71 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3223 Весело

  Иди го напиши в някой руски форум!Знам,че няма да го направиш ,защото те е страх,но самата гледка как ти се изпотяват очилата от пренапрежение ,докато го обмисляш е доста смешна!
  —цитат от коментар 67 на Нормален гланц


  Защо трябва да пише това в руски форум, ушанка? Българите участваме в български форуми.

  Порусначените, какво правите тука, обирате минусите?

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 72. 72 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 2816 Любопитно

  Меко казано малоумно изказване. Егати тъпак@а без извинение.
  —цитат от коментар 18 на Jalis Ironhammer


  А ти видя/чули изказването на грузинския соросоиден умнокрасавец, дето псуваше като хамалин? Как ти се струва?

  (не се чете)
 73. 73 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#61] от "citoplast": "В момента все още текат разследвания и тестове на Боинг на злощастния модел. "Ха-ха-ха, "злощастният модел"...Ти си гений бе, Педи!
  —цитат от коментар 70 на Noise


  Noise, Педал, "злощастен" ама го купуват! А ти се смееш единствено на простотията си!

  Имало едно време ссср...
 74. 74 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 2816 Весело

  Грузия е като държава е известна още от 6 век преди Христа.Малко повече от 20 века преди да се пръкне Москалското княжество...
  —цитат от коментар 21 на palav_nik


  Освен другото, явно и математиката ти куца...

  Бегом в ПЪРВИ клас!

  (не се чете)
 75. 75 Профил на Джон Глен
  Джон Глен
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#53] от "bez_ime2":

  На теб не ти ли казах че не съществуваш? :)

 76. 76 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  Няма по-голяма гнусотия от тази да се подиграваш на недъгавостта на инвалид, но когато подиграващия се е причинил тази инвалидност , на която после се подиграва , това е израз на морално уродство , каквото могат да имат само руските свини.

 77. 77 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 2166 Любопитно

  Руснаците-единственият народ от бялата раса който не желае да живее свободен.
  —цитат от коментар 5 на lynyrds


  Каква бяла раса са потомците на финските блатни племена и монголските им осеменители?

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 78. 78 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 2166 Любопитно

  Сещам се за едни други злобни инвалиди, които също ги има благодарение на Раша.
  —цитат от коментар 6 на Трансмач


  ирина бокова, велислава дърева, светлана шаренкова, елена йончева, таско ерменков, румен овчаров,.....

  списъкът е дълъг

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото нарушава Изборния кодекс.

 80. 80 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  Русия , която се подиграва на инвалидността на страните , които тя е причинила, самата тя е инвалид. След разпада на СССР остана без ръце и крака. Само едно огромно туловище , на което престоят допълнителни ампутации , поради загниване отделни части от тялото. Не върви инвалид да се подиграва на друг инвалид , но руският инвалид не е само физически такъв. Той е морален инвалид, урод, дебил някакъв.

 81. 81 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 2816 Весело

  "Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство "Митрополит Метосий Кусев
  —цитат от коментар 22 на EU defender


  Май сте(и ти, включително) забравили стихчето:

  "Пусть враги запомнят это,
  Не грозим, а говорим,
  Мы прошли, прошли с тобой полсвета,
  Если надо ПОВТОРИМ"

  (Накарай Хуйлото, подвизаващо се тука като москвич, да ти го преведе- от старобългарски[уж], на модерен)

  П.П. Остава да постнеш и някоя мисъл на дядо Николай.

  (не се чете)
 82. 82 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  Тавариши не рабрахте ли че именно това е отношението на света към вас?Западдът е по-възпитан и се изразява завоалирано......Иначе германците Ви наричат-"швайнехунт" .....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4704 Неутрално

  "Президент России Владимир Путин заявил, что не стал бы вводить ограничительные меры против Грузии из-за оскорбительных высказываний в свой адрес.."


  Почна да се усеща...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 84. 84 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  До коментар [#72] от "Бойчо Огнянов":

  Не го е видял, Дневник не писаха за него. Само преразказват. Дневник публикуват избирателно, като истински журналисти. Мислят вместо нас, смилат ни го и ни го поднасят.
  :)

 85. 85 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  Колкото са по-арогантни приказките които разказват руските властващи, толкова позицията им изглежда по-слаба.

  SHADOWS of SOFIA
 86. 86 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 2153 Весело

  Обаче Наакашвили излезе стабилен гений..За има нема седмица целата така наречена армия на Грузия се разпадна.. Според репортери на "Таймс" - пред очите им..Зарязвали краварското въоръжение, преобличали се в цивилни дрехи и дим да ги няма..Сега Вратовръзката отиде да дава съвети на клоуна..И резултатът ще е същият..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 87. 87 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 2816 Весело

  До коментар [#56] от "Николай Колев":Ясно е, че му е бръкнал там, дето никой не му е бъркал досега. Само се боя онзи да не прати някоя Чепига и някой Боширов да го ликвидират - мафията не прощава такива обиди.
  —цитат от коментар 59 на Norman Granz


  За разлика от либерастите, ВВ е доста великодушен:

  https://youtu.be/dp2imN0TQdk

  На негово място, не бих си оставил магарето, в калта! Но, той все пак изпълнява длъжност, която се налага да се съобразява, с много други аспекти.

  Но, рано или късно, на тоа шматарок ще му се върне...

  (не се чете)
 88. 88 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2430 Любопитно

  "Грузия изгуби контрол над близо 20% от територията си след 5-дневната война с Русия от 2008 г., която завърши с признаването от Москва за независими републики на отцепилите се в началото на 90-т егодини Абхазия и Южна Осетия. "

  А нещо за Аджария и главният и град Батуми която де факто е превърната в турска провинция няма ли да пишете? Това е моделът по който Турция се връща в бившите владения на Османската империя!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 89. 89 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 713 Весело

  [quote#8:"Баро Вкаров"][/quote]

  Да е точно- руски грантаджии...

 90. 90 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3223 Неутрално

  Погледнете само "културата" и "възпитаните" на този бл*д:

  1. Подиграва се с инвалиди.
  2. Арогантен и тъп като руски мужик.
  3. Форумните ушанки, ибрикчии и подг*зувници му се радват.

  Не знам как нормален човек може да се радва на прост к*леш, но за това явно се плаща на ибрикчиите да носят ибрика!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 91. 91 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 713 Весело

  До коментар [#73] от "citoplast":Чети, гей недоклатен.Поръчката е направена преди"злощастията"..Поемай анално и потъвай..
  —цитат от коментар 79 на Noise


  За ваше съжаление желанията ви не съответстват на възможносите ...

 92. 92 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2430 Любопитно

  1. Едва ли, България е Европа, а Турция, в Азия! Българският народ 5 века е оцелял в робство. Българският народ има своите светци, герои, революционери. Щяхме да се освободим сами!
  —цитат от коментар 37 на Realist


  Е как щяхме да се освободим сами след като дори Македония чието въстание подпомагаме и което е много по-добре подготвено от Априлското е потушено въпреки че Османската империя през 1903г е много по-малка и слаба от тази преди нашето Освобождение. Да не говорим и че е по отдалечена отколкото ние от центъра на империята!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 93. 93 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  Тягостно е да се гледа руския инвалид. Едно огромно туловище , което не може да се качи на инвалидна количка , нито може да ползва патерици. Стои на едно място , злобее и се мъчи да инвалидизира всичко , което е близко до него. Болният човек на света е на системи. Мъчат се да му удължат живота, хранят го, поят го заради газовете , които изпуска, но все повече се убеждават , че няма смисъл. По-добре е да го оставят да отмре по естествен начин , отколкото да приложат ефтаназия, защото в предсмъртната агония , ако рече да рита , може да направи бели.

 94. 94 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2430 Весело

  Е, тя Маргарита Симонян вече го е казала в ефира на RT.
  "... няма да се учудя, ако утре този глупак-телеводещ го отровят/застрелят/отвлекат. И после да обвинят нас"
  —цитат от коментар 68 на Николай Колев


  Уже заказали? Сигурно Чепига и Мишкин вече са в Грузия с новичока прикрит като грузински коняк?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 95. 95 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 2816 Весело

  До коментар [#38] от "plamen_b":

  "Народността на Сталин е съветска! Русия настоява, че е наследник на СССР...)

  Няма такава народност! Умнокрасивите игнорамуси постоянно бъркате разни понятия...

  1. Националност не = народност! Има версия, че е от осетинско потекло. В Джорджия живеят доста народности!

  2. იოსებ ჯუღაშვილი е роден по време на Освобождението ни(1878), доста ПРЕДИ ВОСР и появата на СССР.

  (не се чете)
 96. 96 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  До коментар [#8] от "Баро Вкаров":

  Рубладжиите сте най-големите грантаджии.

  Gunter glieben glauchen globen
 97. 97 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 713 Неутрално

  [quote#92:"Julian Mall"][/quote]

  Миии, щото мнимите освободители не са решили и македонската част от българските земи да са " освободени"- така им е било сгодно, така са постъпили...

 98. 98 Профил на Бойчо Огнянов
  Бойчо Огнянов
  Рейтинг: 2816 Весело

  До коментар [#44] от "Realist":

  "Ние сме там, където трябва да бъдем, ушанка, в Европа, ЕС, в НАТО. Къде сте вие, руските ибрици? Ходете в ЕАС, там сред, себеподобните си...."

  Ти не беше в "Златният Щат", или само са фалиш?! 🤭

  Ние ходим, в по- уважавани и изискани страни от твоята. 😜

  (не се чете)
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  До коментар [#34] от "Трансмач":

  Прав си. Имам само една забележка. ПодаННик се пише с три Н - подаНННик.

  Gunter glieben glauchen globen
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK