Цитат на деня: Мислеха, че са хванали ГДБОП и прокуратурата, хванали са ни за шлифера

Цитат на деня: Мислеха, че са хванали ГДБОП и прокуратурата, хванали са ни за шлифера


Някои хора си мислеха, че са набутали ГДБОП и прокуратурата в ъгъла, че са ги хванали в ъгъла. Според мен, как беше, са ни хванали за шлифера. Ето това се случи.


С тези думи директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) главен комисар Ивайло Спиридинов коментира мненията в обществото, че службата няма капацитет да работи срещу киберпрестъпления. Той допълни, че в момента по киберпрестъпления работят 43 души при 13 преди години, като те постоянно преминавали обучения.


Повод за изказването му беше хакерската атака срещу базата данни на Националната агенция за приходите. Спиридонов не скри задоволството си, че с хитрост и лукавство антимафиотите успели да разкодират заключените данни в иззетите по случая компютри.


Той е на мнение, че има достатъчно доказателства срещу обвинените по случая за кибертероризъм Кристиян Бойков, сочен за извършител, и смятаните за подбудители търговски директор Георги Янков и собственикът на компанията за киберсигурност "Тад груп" Иван Тодоров. Днес директорът на ГДБОП обяви, че вече има яснота и кой е поръчителят на атаката, която за прокуратурата е опит за разклащане на правителството.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK