Цитат на деня: Другарко, при БКП народът дишаше рак и пи отрова

Цитат на деня: Другарко, при БКП народът дишаше рак и пи отрова

© Велко Ангелов"Кой скри от българския народ на 26 април 1986 г. за чернобилската авария и не предупреди народа да се предпази? Тогава за номенклатурата от БКП се осигуряваше екологична храна. Питам ви, другарко Нинова, сега или тогава народът бе накаран от вашата партия да диша рак и да пие отрова?"


Така в декларация на ГЕРБ по случай Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим депутатът Спас Гърневски отвърна на критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова за провала на партията на Бойко Борисов в управлението на екологията, заради което по думите й "дишаме рак и пием отрова".


В декларацията бе припомнено как Народният съд е играл ролята на фактически орган на левия революционен терор в абсолютно противодействие и противоречие с Търновската конституция, а целта е била ликвидирането на евентуалните политически противници на режима, установен след окупацията на България от Червената армия. Посочени са част от имената на разстреляните, сред които депутати, министри, генерали и полковници.
Спас Гърневски припомни за банкрута на държавата при БКП, както и за разграбването на активите й.


В отговор от БСП казаха, че е време да спрем да се ровим в костите, защото всяка жертва заслужава почит.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK