Цитат на деня: Време е за почтеност, не за лицемерие и печалбарство от бедата на другите

Папата спазва дистанцирането заради коронавируса по време на аудиенция в кабинета си.

© Reuters

Папата спазва дистанцирането заради коронавируса по време на аудиенция в кабинета си.За мафиотите, кредитните акули и много други - всички, които в пандемията правят бизнес от изпадналите в нужда, възползват се от тях. Нека Господ докосне сърцата им и да ги промени.


Това заяви папа Франциск в началото на проповед днес по повод случаи в Италия и други държави на неоснователно надуване на цени, изкупуване на медицинско оборудване, за да го продават много по-скъпо в интернет, и печалбарство от бедствието на другите.


Антимафиотските агенции предупредиха, че в Италия организираната престъпност ще започне да дава заеми на закъсали малки фирми, магазинчета и семейни ресторанти при условия, от които няма измъкване. В Неапол вече съобщават, че банди раздават безплатно пакети с храна на най-бедните с очакване услугата да им бъде върната в бъдеще.
В интервю за британското издание The Tablet, публикувано днес, Франциск казва още, че "тази криза засяга всички ни - бедни и богати - и насочва вниманието към лицемерието".


"Загрижен съм от лицемерието на определени политици, които говорят за глада по света, но в същото време произвеждат оръжия. Това е време за почтеност, за прекратяване на такъв вид функционално лицемерие. Или ще действаме съобразно убежденията си, или ще изгубим всичко."

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK