Цитат на деня: Защо да не бъде поканен градинарят на Росенец в парламента?

Цитат на деня: Защо да не бъде поканен градинарят на Росенец в парламента?

© Юлия ЛазароваАз бих попитал защо не бъде поканен градинарят, който целогодишно си работи там. Защо не го поканят него, може би и той има нещо интересно да каже по законността на храстите."


Това коментира пред "Нова телевизия" депутатът от ДПС Хамид Хамид по повод искането на временната комисия в Народното събрание, която цели да установи допуснати от институции незаконни действия в лесопарк "Росенец", да изслуша Ахмед Доган, почетен председател на ДПС.


Хамид обяви, че си има документи, които показват, че собственик на имота са фирми, а не Доган, и че от обществеността било скрито, че не само трафопостът там е законен, защото всички сгради имали първоначално разрешение за строеж и за всички тях течали процедури по въвеждане в експлоатация, за някои се водели и съдебни процедури.
В отговор на въпрос защо Доган не уредил досега въпроса със законността на имота сравни ситуацията с това, че ако човек отиде на почивка в Гърция, няма да започне да се интересува от статута на сградата, в която е отседнал. Тезата на ДПС е, че Доган пребивава само 4 месеца в годината там. "Господин Доган е кристален. Две търговски дружества са собственици, които са подали съответните документи и си чакат съответните актове от администрацията", посочи той.


Каза, че не знае да има някаква връзка почетният председател на ДПС със собствениците и с това място и че от случая се прави предизборна кампания, "за да се качи някой на гърба на господин Доган отново в политиката. Знаем преди време колко далеч стигнаха някои хора, първо подаряваха едни кученца, после събаряха едно барбекю", допълни той и заключи, че може би "тези младежи в комисията скоро ще ги видим президенти или премиери". Събарянето на въпросното барбекю в резиденцията на Доган в София, която също е формално собственост на фирма, е при първия кабинет "Борисов", самият Борисов подари и кученце на Доган за 60-ия му рожден ден.


Обяви, че не знае дали Доган ще се отзове на поканата, и отново призова в комисията да бъде поканен и градинарят Мехмед, защото той работи там 12 месеца в годината.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK