Цитат на деня: Нанков много е ядосан, че вече не стои на пътя на парите

Виолета Комитова

© Надежда Чипева, Капитал

Виолета КомитоваНанков се държи като дете, на което сме му изяли десерта, защото му прекъснахме пътя на парите от Министерството на регионалното развитие към Агенция пътна инфраструктура и фирмите. (...) Нанков много е ядосан, че вече не стои на пътя на парите".


Това заяви пред Нова телевизия министър Виолета Комитова по адрес на бившия зам.-министър във ведомството, а сега депутат от ГЕРБ Николай Нанков.


Вчера Нанков отправи лични нападки към Комитова, обвинявайки я, че "хал хабер си няма от държавно управление, устройствени процедури и как се изпълнява голям инфраструктурен проект" по повод забавеното строителство на магистрала "Хемус". Сегашната власт твърди, че участъци от нея се строят без необходимите книжа, докато според бившите управляващи всичко е законно.


Чрез Нова телевизия тази сутрин Комитова заяви, че праща "хабер" на Нанков като го предизвика на публичен диспут по темата. "Нанков се опитва да ме обижда в лично качество. Държи се като дете, на което сме изяли десерта, защото му прекъснахме пътя на парите от министерството към АПИ и фирмите, който е много огорчен, че сме сменили ръководителите. Много е ядосан, че вече не стои на пътя на парите", каза тя. Запитана дали Нанков е ял от този десерт, Комитова уточни, че не го твърди, но и напомни, че в последния проектокабинет на ГЕРБ Нанков не е бил посочен за министър.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK