Цитат на деня: Имаме двупистов подход към Русия

Цитат на деня: Имаме двупистов подход към Русия

© Юлия ЛазароваИмаме двупистов подход - срещу Русия за погазване на международното право, но и за диалог с Русия. Това каза днес премиерът Стефан Янев, в отговор на въпрос може ли да създаде проблеми изказването на президента Румен Радев по темата през миналата седмица. При телевизионен дебат в четвъртък на въпрос от Анастас Герджиков каква територия е Крим Радев отвърна: "Руски, разбира се. Какъв да е?"


Янев смята, че в дългосрочен план казаното от държавния глава няма да има негативен отзвук, защото позицията на България била формирана много отдавна, тя е в съзвучие с тази на ЕС и няма да се променя.


"Черно море стана много интересно след 2014 г., анексията на Крим и стана поле за изява на демонстрация на сила на НАТО и Русия. Къде е България? България си е на мястото, България е черноморска държава", коментира Янев. Той допълни, че стремежът на страната е да има отбранителни способности, като не е заплаха за никого.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK