Цитат на деня: ДПС има депутат, който охраняваше Пеевски

Цитат на деня: ДПС има депутат, който охраняваше Пеевски

© Цветелина Белутова, КапиталНаправи ми впечатление нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират. ДПС всъщност има депутат, който е охранител. Когато г-н Пеевски става и отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група става, напуска залата, той също отива отново с него. Това е депутат с депутатска заплата, който е сложен на избираемо място, ще взема заплата, ще гласува закони, а всъщност е охранител. Разкажете това на някой германец, на някой французин. Искам да видя изражението им, когато им разкажете това."


Това разказа пред "Нова телевизия" рапърът Христо Петров известен като Ицо Хазарта след първия си работен ден като депутат в 47-ото Народно събрание, което започна работа в петък.


На снимката, направена от фотограф на "Дневник", депутатът, който върви след него прилича на Ахмед Ахмедов, водач на листата в Разград. Той е бил народен представител и в предните три парламента.
На кадър от първите редове се вижда, че същият депутат стои зад Пеевски в пленарна зала.


Влизането на санкционирания по закона "Магнитски" за корупция и търговия с влияние депутат на ДПС в Народното събрание (той не беше в предишните две) беше много коментирано и през последните три дни, след като той зае място на първия ред в пленарна зала - между председателя Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев.


Поведението на ДПС е необяснимо. Слагат човека - символ на корупцията в България, на първия ред в парламента. По този начин те се прострелват всеки ден в крака. Как говорят за НАТО, за евроатлантически ценности след КТБ, "Магнитски" и "Пандора"? Каква зависимост е това...


Кирил Петков,

"Продължаваме промяната" пред "ЕвроДикоff"


В първия работен ден Пеевски отклони журналистическите въпроси, че ще дойде време да говори.


Кадър от първите редове, на които стои парламентарната група на ДПС

© Цветелина Белутова

Кадър от първите редове, на които стои парламентарната група на ДПС


Какво още каза Петров за работата в парламента - четете тук.

Цитат на деня: ДПС има депутат, който охраняваше Пеевски

© Юлия Лазарова


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK