Цитат на деня: Президентът е добрата тъща, която дава указания какво да правим на спалнята

Цитат на деня: Президентът е добрата тъща, която дава указания какво да правим на спалнята

© Велко АнгеловПрезидентът е добрата тъща, която дава указания какво да правим на спалнята, това каза днес министърът на транспорта Николай Събев, описвайки отношенията между управляващите и държавния глава.
Преди това той образно описа какво представлява управляващата коалиция в момента.


"Ако приемем, че коалиционното правителство е като един нормален брак, то той ще продължи толкова дълго, колкото на средностатистическите семейства. Разликата е, че просто в това семейство ние сме повече с италиански характер и съседите на сутринта веднага разбират доколко и как жената е била доволна от това как се е отнесъл с нея съпругът и, доколко има нужда от нови обувки и т.н. Това е разликата между сегашното коалиционно правителство и другите - обикновените".


На въпрос какво ще отговори на прогнозите, че се задават предсрочни избори, Събев каза: "това са точно съседите, които казват, че това семейство няма да го бъде, защото много шум вдига. Но животът му ще е точно толкова, колкото на други средностатистически семейства".
Попитан за кого би гласува при нови избори, министърът отговори, че ще подкрепи политиците, които биха помогнали на България да излезе от зависимостта и да престане да бъде 16-та република на Русия. "Бих гласувал за тези, които помогнат България да заеме достойното си място като европейска държава в един богат ЕС. Хората са спокойни, защото знаят, че законът се спазва и могат спокойно да работят". В отговор на въпрос, кои са тези политици, Събев отговори - в Кирил Петков и Асен Василев разпознавам тези политици.


Какво каза Николай Събев за поскъпването на билетите за влак четете тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK