Цитат на деня: Петков щеше да има дълга кариера, ако не говореше така

Цитат на деня: Петков щеше да има дълга кариера, ако не говореше така


"Ако беше променил реториката си и не говори така, както говори, мисля, че щеше да има много дълъг политически живот."


Това заяви Елеонора Митрофанова, посланик на Русия в София, в интервю за националната телевизия, говорейки за българския министър-председател Кирил Петков.


Това изявление може да се тълкува и като директна заплаха от Русия, че ако се е държал благосклонно към Кремъл, е щял да се задържи дълго в българската политика. То звучи и като предупреждение към всички български политици.
"Той е човек без корени, който абсолютно не разбира", каза още Митрофанова в интервюто, в което говори за "добрите години, когато военни и разузнаване общуваха".


Персоналната ѝ атака продължи с обвинение, което рядко може да се чуе от дипломат към един от най-високопоставените държавници на една страна, макар той да е в оставка: "Мисля, че на него му беше поставена една задача да експулсира всичко руско, всичко свързано с Русия", каза Митрофанова, допълнено с внушение, че това идва от Запада.


Митрофанова потвърди, че всичките ѝ думи и действия, поведения и квалификации по повод България, изборите на българите и управлението на страната са държавна политика на Русия. Това стана в отговор на въпрос дали би се оттеглила от поста, както призовават политици в България.


"Не, не смятам така. Ще бъде някой друг човек. И какво от това? Какво ще се промени? Нищо няма да се промени.", отвърна тя с усмивка. "Всяко посолство води държавна политика."


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK