Цитат на деня: Каквото желаят да повдигнат срещу нас, са добре дошли

Цитат на деня: Каквото желаят да повдигнат срещу нас, са добре дошли

© Юлия Лазарова"Това, което искам да стане много ясно - нямаме никакво притеснение от каквито и да било съдебни производства, прокурорски разследвания, преписки. Каквото желаят да повдигнат срещу нас, са добре дошли и ние ще съдействаме, както сме го правили досега". Така началника на премиера в оставка Кирил Петков Лена Бориславова коментира проверката на софийската градска прокуратура на начина на сключване на договор за правни услуги между Българската банка за развитие (ББР) и адвокатска кантора "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", за която преди време е работила и Бориславова.


"Това граничи по-скоро с някаква политическа акция, защото аз лично не съм подписвала никакъв договор от името на банката или от името на кантората, така, че аз нямам притеснения, но както виждате, има много голяма съпротива срещу мерките на правителството и това, което успяхме да постигнем до този момент и явно това е един пореден такъв заход затова някой да бъде сплашен. Господин Гешев явно е ангажиран също пряко в това разследване", е нейното мнение.


За Бориславова този сюжет е част от атаките, започнали покрай смяната на схемата за контрол на вноса на плодове и зеленчуци на "Капитан Андреево". "Знаете, валят заплахи, досъдебни производства не срещу извършителите, които са отклонявали средства, а срещу тези, които са се опитали да спрат отклоняването", поясни тя.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK